Ģenerālprokuroram būs jāizraugās nākamais Kontroles dienesta vadītājs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram no četriem pretendentiem būs jāizraugās nākamais Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) vadītājs, šodien žurnālistiem sacīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Komisija, kas veica Kontroles dienesta vadītāja amata pretendentu novērtēšanu, šodien noslēdza savu darbu. Valsts kanceleja šodien ģenerālprokuroram nosūtīs komisijas atzinumu par četriem pretendentiem.

Citskovskis skaidroja, ka ģenerālprokurors, saņemot Valsts kancelejas sniegto informāciju, izvērtēs, kuru no pretendentiem apstiprināt amatā. Ģenerālprokuroram ir arī tiesības uzaicināt pretendentus uz sarunu.

Valsts kancelejas direktors nekomentēja, cik ilgā laikā ģenerālprokuroram jāpieņem lēmums par jauno Kontroles dienesta vadītāju, jo to varot komentēt tikai ģenerālprokurors.

Tāpat Citskovskis norādīja, ka viņš nesniegs detalizētāku informāciju par tiem četriem pretendentiem, kurus tagad izvērtēs ģenerālprokurors.

Jau ziņots, ka konkursā bija saņemti deviņu kandidātu pieteikumi, bet uz nākamajām kārtām tika virzīti četri. Patlaban publiski zināms tikai viens kandidāts, kas ir pašreizējais dienesta vadītājs Viesturs Burkāns.

Amata konkurss tiek rīkots divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēja pretendentu atbilstību izvirzītajām kvalifikācijas, izglītības un profesionālās pieredzes prasībām, ņemot vērā pretendentu iesniegtos dokumentus.

Savukārt otrajā konkursa kārtā notika pārrunas (intervijas) ar pretendentiem, kuri atbilst izvirzītajām prasībām, par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un savu redzējumu par iestādes attīstību. Tāpat otrajā kārtā notika vadības kompetenču, komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana.

Darba noslēgumā konkursa komisija iesniedz ģenerālprokuroram atzinumu par pretendentu novērtējumu gala lēmuma pieņemšanai. Ģenerālprokuroram ir tiesības pirms lēmuma pieņemšanas uzaicināt pretendentu vai pretendentus uz sarunu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu