Prezidents akreditējis Islandes, Kolumbijas un Ganas vēstniekus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā Rīgas pilī darbam Latvijā šodien akreditēja Islandes, Kolumbijas un Ganas vēstniekus, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā Rīgas pilī darbam Latvijā šodien akreditēja Islandes, Kolumbijas un Ganas vēstniekus, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Tiekoties ar Islandes vēstnieku Aurdni Douru Sigurdssonu, Valsts prezidents atzinīgi novērtēja valstu divpusējās attiecības, tajā skaitā reģionālo sadarbību, īpaši Ziemeļu un Baltijas valstu (NB8) ietvaros, kā arī sadarbību NATO. Vējonis arī pauda pateicību Islandei par to, ka tā bija pirmā valsts, kas atzina atjaunoto Latvijas neatkarību 1991.gadā, kā arī pārrunāja iespējamo augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņu, lai atzīmētu abu valstu simtgadi.

Sarunā ar Kolumbijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Havjeru Dario Igera Anhelu Valsts prezidents atzinīgi novērtēja līdzšinējo attiecību dinamiku un aktīvo dialogu, kas kļuvis īpaši intensīvs pēdējos gados. Vējonis aicināja stiprināt divpusējās ekonomiskās attiecības un palielināt tirdzniecības apgrozījumu, kā arī izmantot Latvijas infrastruktūru kā platformu tranzīta un loģistikas organizēšanai uz Ziemeļeiropu un Centrālāzijas tirgiem. Valsts prezidents pauda Latvijas atbalstu drīzai Kolumbijas uzņemšanai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Tiekoties ar Ganas vēstnieci Džīnu Amas Bleju, Vējonis apliecināja Latvijas vēlmi veicināt politisko dialogu ar Ganu, kas ir viens no Latvijas lielākajiem tirdzniecības partneriem Rietumāfrikā. Vējonis pauda Latvijas interesi veicināt starpvalstu sadarbību arī izglītības un zinātnes jomās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu