Akreditācijas komisijas negatīvā vērtējuma dēļ darbu varētu zaudēt Brīvdabas muzeja vadītāja

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Akreditācijas komisija negatīvi novērtējusi Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja direktores Ilzes Millersones darbu, tāpēc viņa, visticamāk, zaudēs savu amatu, šorīt vēstīja LNT raidījums «900 sekundes».

«Komisijas vērtējums ir zināms. Tas ir negatīvs. Visdrīzāk direktorei tiks uzteikts darbs,» raidījumam sacīja Kultūras ministrijas (KM) pārstāvis Jānis Garjāns. Pagaidām Millersone darbu nav zaudējusi, jo nākamajā dienā pēc vērtējuma saņemšanas viņa saslimusi un nav izveseļojusies jau gandrīz četrus mēnešus. Direktores darba vērtēšanas procesu varēs pabeigt tikai tad, kad viņa atgriezīsies darbā.

Jau ziņots, ka vairāk nekā gadu Brīvdabas muzejam nebija iespējams atjaunot akreditāciju, jo aptuveni 3000 muzeja eksponātu bija bez inventarizācijas numura un vairāk nekā 1000 vēl pērn tika uzskatīti par pazudušiem.

Patlaban muzejam ir izdevies atrast vairākus simtus pazudušo eksponātu, un marta beigās tas beidzot saņēma akreditāciju. Līdz ar to ir novērstas bažas par muzeja tālāko pastāvēšanu. Tomēr akreditācijas komisija muzejam norādījusi uz trūkumiem, kuri vēl jānovērš.

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, 2014.gada 3.februārī KM beidzās darba līgums ar Millersoni, bet izsludinātajā konkursā uzvarēja viņas vietniece Una Sedleniece. Millersone pēcāk vērsās tiesā par līguma nepagarināšanu un pirmajā instancē viņas prasību apmierināja. Tas ļāva Millersonei atgriezties Brīvdabas muzeja direktores amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu