No piedūmota dzīvokļa Rīgā izglābts cilvēks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto

Vakar Rīgā, Imantas pusē, no kāda piedūmota daudzstāvu mājas dzīvokļa izglābts viens cilvēks,informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Plkst.20.01 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Kurzemes prospektu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka sestā stāva virtuvē bija degušas sadzīves mantas 0,5 kvadrātmetru platībā, bet ugunsgrēku izdevies likvidēt jau pirms VUGD ierašanās. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku un izvēdināja telpas.

Trešdien ugunsdzēsēji devās arī uz 22 vietām, kur dega pērnā zāle. Kopumā aizvadītajā diennaktī kūlas ugunsgrēkos tika izpostīti vairāk nekā 9,4 hektāri Latvijas zemes, bet plašākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Iecavas novada Zālītē, kur pērnā zāle dega 2,5 hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 18.aprīļa plkst.6.30 līdz 19.aprīļa plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 58 izsaukumus - dzēsti 35 uz ugunsgrēki, veikti desmit glābšanas darbi, bet 13 izsaukumi izrādījušies maldinoši, pastāstīja Palkavniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu