Saeima ratificē ES un Armēnijas partnerības nolīgumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, ar kuru ratificē Visaptverošo un pastiprināto partnerības nolīgumu starp Eiropas Savienību (ES), Eiropas Atomenerģijas kopienu no vienas puses un Armēniju no otras puses.

Kā informē parlamenta Preses dienests, jaunais nolīgums pastiprinās ES un Armēnijas sadarbību, tostarp politisko dialogu un uzlabos sadarbību citās jomās.

Kā norāda likuma autori Ārlietu ministrijā, nolīgumā iekļauta arī tirdzniecības sadaļa, un sagaidāms, ka jaunais regulējums uzlabos apstākļus ES un Armēnijas divpusējai tirdzniecībai, nodrošinās labāku normatīvo vidi uzņēmējiem tādās jomās kā preču un pakalpojumu tirdzniecība, uzņēmumu dibināšana un vadīšana, kapitāla aprite, valsts iepirkumi, intelektuālā īpašuma tiesības, ilgtspējīga attīstība un konkurence, teikts likumprojekta anotācijā.

Nolīgumā iekļauti noteikumi par sadarbību arī tādās jomās kā transports, enerģētika, veselība, vide, klimata pārmaiņas, nodokļi, izglītība un kultūra, nodarbinātība un sociālās lietas, bankas un apdrošināšana, rūpniecības politika, lauksaimniecība un lauku attīstība, tūrisms, pētniecība un inovācija un izejvielu ieguve. Tāpat nolīgums attieksies uz tiesisko sadarbību, tiesiskumu, nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas apkarošanu, cīņu pret organizēto noziedzību un korupciju.

Ar jauno nolīgumu tiks atjaunota ES un Armēnijas līgumtiesiskā bāze, aizstājot patlaban spēkā esošo partnerības un sadarbības nolīgumu starp abām pusēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu