Kāda būs vasara? Sinoptiķu jaunākās prognozes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cerības uz saulainu, karstu un sausu vasaru ir niecīgas – visticamāk, gaidāms ierastais scenārijs – maijs un jūnijs būs vēsāks un lietaināks, stāsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Hidrometeoroloģisko prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa. Siltāks laiks būs jūlijā un augustā.

Eksperte gan norāda, ka Ziemeļeiropa ir viens no pasaules reģioniem, kur laika apstākļus ir samērā grūti prognozēt.

Latvijā laika apstākļus nosaka rietumu gaisa masu plūsmas un ciklonu darbība, kas veidojas virs Atlantijas okeāna un pārvietojas austrumu virzienā pāri Ziemeļeiropai. Prognozes var būt mainīgas, tāpēc vienkārši jāseko līdzi jaunākajai informācijai.

Krūmiņa norāda, ka pagaidām nekas neliecina, ka vasara būs karsta, saulaina un sausa. Visticamāk, vasaras sākumā karsti nebūs – maijā un jūnijā laiks būs vēss un lietains.

Temperatūra šajā periodā grozīsies ap normu mēneša griezumā. Jūnijs varētu būt lietainākais vasaras mēnesis.

Mazliet vasarīgāk jutīsimies jūlijā un augustā. Vēsturiski tieši jūlijs ir vasaras siltākais mēnesis. Piemēram, 2010. gadā jūlija vidējā gaisa temperatūra bija +21,5 grādi. Tomēr jūlijā un augstā gaidāms arī lietus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu