Engures novadā bērnu nolaupījušie vecāki pašlaik nav aizturēti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Engures novadā bērnu nolaupījušie vecāki pašlaik atrodas Vācijā un nav aizturēti, informēja Valsts policijas Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs.

Policija izmeklē notikušo un sola pēc iespējas ātrāk nodot krimināllietu prokuratūrai kriminālvajāšanai sākšanai. Lietai nonākot prokuratūrā, būs iespējams pieprasīt Eiropas apcietinājuma lēmumu.

Bahs gan atteicās prognozēt, cik ātrā laikā lieta nonāks prokuratūrā, jo tas esot atkarīgs no daudziem faktoriem, arī no tā, vai vecāki ieradīsies uz policiju. Latvijas likumsargi sadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm Vācijā, un saziņā ar starptautiskajiem partneriem iesaistīta arī Tieslietu ministrija.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā no pirmsskolas izglītības iestādes «Ķipari» Engures novada Smārdē vecāki, kuriem atņemtas aizgādnības tiesības, nolaupījuši trīsgadīgu meitu un izveduši viņu uz ārzemēm.

Kad pieaugušie ienākuši iestādē, viņi pagrūda auklīti, fiziski ietekmēta arī audzinātāja. Vecāki patvaļīgi no iestādes izņēmuši savu meitu un vēlāk izveduši viņu uz ārzemēm.

«Tas viss notika pārējo bērnu acu priekšā, bērni sāka raudāt, redzot, ka viņu audzinātāju grūž,» notikušo aprakstīja bērnudārza vadītāja Gunta Lāce, klāstot, ka situācija iestādē ir izrunāta un secināts, ka darbinieki rīkojušies pareizi, līdz ar to viņu vainu notikušajā Lāce neredz.

Nolaupīto bērnu bērnudārza vadītāja raksturoja kā jauku, lai gan sākotnēji ar viņu bijušas problēmas. Meitenīte kādu laiku dzīvojusi Vācijā, bet Latvijā dzīvojusi citas ģimenes aprūpē, jo vecākiem atņemtas tiesības rūpēties par viņu. Zināms, viņas ģimenē ir arī citi bērni, un par daļu vecākiem atņemtas aizgādnības tiesības.

Pašlaik tiek gatavoti dokumenti, lai meiteni varētu atvest atpakaļ uz Latviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu