Šķīdoņa dēļ gandrīz 1000 valsts grants autoceļu posmos ir noteikti masas ierobežojumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Šķīdoņa dēļ gandrīz 1000 valsts grants autoceļu posmos ir noteikti masas ierobežojumi, bet seši ceļu posmi ir slēgti, informēja VAS «Latvijas valsts ceļi» (LVC) pārstāvji.

Pavasara atkušņa dēļ joprojām daudzviet uz grants ceļiem ir novērojams šķīdonis, kas rodas, kad grants seguma ceļu pamati ir ilgstoši pārmitrināti un zaudē savu nestspēju.

LVC skaidroja, ka, pateicoties sausam laikam situācija uz grants ceļiem Kurzemē uzlabojas, tomēr citos reģionos šķīdonis saglabājas un 948 grants autoceļu posmos ir ieviesti transporta masas ierobežojumi - pa tiem liegta satiksme kravas transportam, kura svars pārsniedz desmit tonnas. Sešu valsts autoceļu posmi šķīdoņa dēļ ir slēgti satiksmei.

Visvairāk masas ierobežojumu - 116 ceļu posmos - ir Cēsu apkārtnē, kam ar 63 ceļu posmiem seko Valmieras, ar 60 Jēkabpils, ar 52 Alūksnes, ar 51 Madonas un ar 5 - Limbažu apkārtnē. Saraksts ar visiem posmiem, kuros ir ieviesti masas ierobežojumi, pieejams LVC mājaslapā.

«Plānojot braucienus reģionos, ir jārēķinās, ka pavasara atkušņa laikā braukšanas apstākļi uz grants ceļiem ir apgrūtināti. Pārmitrinātie ceļi vietām ir grūti izbraucami, tajos veidojas rises un iesēdumi. Daudzviet masas ierobežojumi ir ieviesti preventīvi, jo pārmitrinātos grants autoceļus sabojāt var ļoti ātri, to var izdarīt pat viens pārāk smags auto,» uzsvēra LVC.

Patlaban šķīdoņa dēļ ir slēgti seši autoceļu posmi Vecumnieku un Balvu novados. Slēgto posmu sakārtošanas darbi un satiksmes atjaunošana būs iespējama tiklīdz šie ceļi apžūs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu