«Latvijas Krievu savienība» prasa atbrīvot apcietināto Gapoņenko

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

«Latvijas Krievu savienība» (LKS) prasa atbrīvot apcietināto nereģistrētā veidojuma «Nepilsoņu kongress» (NK) vadītāju Aleksandru Gapoņenko, teikts LKS izplatītajā paziņojumā medijiem.

LKS paziņojumā pausts, ka Gapoņenko esot aizturēts par viņa publikācijām sociālajos tīklos, kurā viņš, atsaucoties uz sarunu ar kādu «amerikāņu draugu», rakstīja, ka šā gada maijā Rīgā tikšot sarīkota provokācija pret krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Gapoņenko aizturēšana 4.aprīlī sāktajā kriminālprocesā nav saistīta ar šo paziņojumu «Facebook».

Jau ziņots, ka saskaņā ar Drošības policijas (DP) informāciju pret aizturēto personu iepriekš ir rosināts sākt kriminālvajāšanu par darbību, kas apzināti vērsta uz nacionālā, etniskā vai rasu naida vai nesaticības izraisīšanu. Pērn februārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā Gapoņenko apsūdzēts saistībā ar nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šo lietu skatīs 19.jūnijā.

Prokuratūras ieskatā apsūdzētais 2015.gada 27.februāra vakarā sociālajā tīklā «Facebook», izmantojot savu izveidoto profilu, tīši publicēja rakstveida izteikumus, apzinoties, ka to saturs ir vērsts uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu pret latviešu, lietuviešu un igauņu tautības pārstāvjiem.

LKS savā paziņojumā medijiem atsaucas uz Satversmes 100.pantu, kas garantē vārda brīvību, un tiesībsargājošo iestāžu rīcību dēvē par antikonstitucionālu. LKS pieprasa atbrīvot Gapoņenko un pirmdien, 23.aprīlī, plkst.14 piketēs pie DP ēkas Krišjāņa Barona ielā 99a.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien nolēma piemērot drošības līdzekli apcietinājumu Gapoņenko.

Gapoņenko aizturēts kriminālprocesā par iespējamām pret Latviju vērstām darbībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu