Kariņš: «Jaunā Vienotība» valdības veidošanā varētu sadarboties ar partijām, kurām ir līdzīgi mērķi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc Saeimas vēlēšanām veidojot valdību, «Jaunā Vienotība» sadarbosies ar tām partijām, kuras būs gatavas strādāt apvienības noteikto mērķu sasniegšanai, žurnālistiem sacīja «Jaunās Vienotības» līderis, Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš.

Komentējot iespēju pēc vēlēšanām veidot valdību ar pašreizējiem partneriem, Kariņš uzsvēra, ka galvenais būs izvirzītie mērķi un to sasniegšana.

Taujāts, vai ir kādas «sarkanās līnijas» attiecībā uz partijām un iespējamiem partneriem, Kariņš tieši neatbildēja, bet atkārtoti uzsvēra nepieciešamību sasniegt mērķus. Politiķis klāstīja, ka galvenais izaicinājums, kas jārisina ir zemas algas un nabadzība.

Vaicāts par vēlamo rezultātu Saeimas vēlēšanās, Kariņš sacīja, ka viņa «mērķis ir uzvarēt vēlēšanās». Viņš gan sīkāk nekomentēja, kādu tieši rezultātu tas nozīmētu.

Kā ziņots, «Vienotība» un reģionālās sadarbības partijas par jaunveidojamās apvienības premjera amata kandidātu vienojās izvirzīt Kariņu.

Šāds lēmums pieņemts partiju apvienības «Jaunā Vienotība» kopsapulcē. Šajā apvienībā darbojas «Vienotība», «Kuldīgas novadam», «Valmierai un Vidzemei», kā arī «Tukuma pilsētai un novadam».

«Vienotības» priekšsēdētājs Arvils Ašeradens uzsvēra, ka nākamajā kopsapulcē būs jau lielāks sadarbības partneru skaits - arī Jēkabpils reģionālā partija un Latgales partija.

Kariņš arī ievēlēts par «Jaunās Vienotības» valdes priekšsēdētāju. Apvienības valdē darbosies arī Ašeradens, kā arī pārējo sadarbības partiju vadītāji - Inga Bērziņa, Jānis Baiks un Juris Šulcs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu