Pēc nedēļas sāksies grupu komplektēšana Rīgas bērnudārzos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

1.maijā sāksies grupu komplektēšana Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs, līdz ar to pašvaldība aicina vecākus pārskatīt bērnu reģistrācijas pieteikumus Rīgas bērnudārzos un nepieciešamības gadījumā aktualizēt kontaktinformāciju, vēlamo mācību sākšanas laiku un citus būtiskus datus, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Viņa norādīja, ka 2018./2019.mācību gadā 1.septembris ir sestdiena, un, iespējams, ka daudzi vecāki kā vēlamo bērna mācību sākšanas laiku ir norādījuši 3.septembri - pirmdienu. Taču departaments vērš uzmanību, ka no 1.maija līdz 31.augustam, veidojot pretendentu sarakstus jaunajam mācību gadam, tiks uzaicināti tikai tie bērni, kuriem vēlamais mācību uzsākšanas laiks norādīts līdz 1.septembrim.

Līdz bērna iekļaušanai pretendentu sarakstā vecākiem ir tiesības mainīt vēlamo mācību sākšanas laiku.

Rīgas domes saistošie noteikumi nosaka, ka pretendentu sarakstā uz vietu pašvaldības izglītības iestādē iekļauj tikai tos bērnus, kuriem līdz attiecīgā gada 1.septembrim vai saraksta sastādīšanas dienai ir apritējis pusotrs gads, ja pašvaldības izglītības iestādē uzņemšanas vecums ir no pusotra gada, tos, kuriem attiecīgajā kalendārajā gadā aprit pilni trīs vai pieci gadi, ja pašvaldības izglītības iestādē uzņemšanas vecums ir no trīs vai pieciem gadiem, kā arī tos bērnus, kura vecāki vai bērna likumiskais pārstāvis pieteikumā atzīmējis, ka vēlas saņemt pirmsskolas izglītības pakalpojumu pašvaldības izglītības iestādē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu