Par € 146 079 novērsīs lietavu radītos bojājumus robežas infrastruktūrā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valdība šodien atbalstīja 146 079 eiro piešķiršanu Valsts robežsardzei no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu izdevumus saistībā ar valsts robežas infrastruktūras atjaunošanu.

2017.gada augusta lietusgāžu un tām sekojušo plūdu rezultātā tika radīti zaudējumi daļai gar Latvijas-Krievijas valsts robežu izbūvētās valsts robežas joslas. Minēto lietusgāžu un plūdu rezultātā applūda vairāk nekā 100 hektāru platība Latvijas-Krievijas robežas joslā. Tādejādi tika izskaloti caurteku uzbērumi un nostiprinājumi, aizskalots šķeldas klājums, kā arī nodarīti citi bojājumi, skaidro Iekšlietu ministrijā (IeM).

Patlaban finanšu līdzekļi lietusgāžu un tām sekojošu plūdu radīto zaudējumu novēršanai nav paredzēti.

Minētie bojājumi apgrūtina valsts robežas joslas uzturēšanas darbu izpildi. Bojājumu rezultātā var tikt negatīvi ietekmēta arī robežsardzes funkciju pilnvērtīga īstenošana, piemēram, plūdu dēļ var būt apgrūtinātas robežsarga iespējas aizturēt personu, kura nelikumīgi šķērsojusi ārējo robežu, naudas nepieciešamību bija pamatojusi IeM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu