Vismaz 20 Latvijas karavīri militārajās mācībās Vācijā trenē profesionālās iemaņas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

No otrdienas līdz 12.maijam aptuveni 20 Latvijas karavīru piedalās militārajās mācības «Combined Resolve» Vācijā, Hohenfelsā, informēja Aizsardzības ministrijā (ĀM).

Latvijas bruņotos spēkus mācībās pārstāv Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri un četras kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnas «CVR(T)». Kā skaidro AM, mācību mērķis ir trenēt savietojamību un sadarbību, kā arī spēju plānot un veikt kopējus pilna spektra operāciju taktiskos uzdevumus daudznacionālā vidē.

Mācībās kopumā piedalās aptuveni 3700 karavīru no 13 valstīm, tostarp NATO partnervalstīm. Latvijas karavīri mācībās trenēsies kopā ar karavīriem no Ukrainas, Slovēnijas, ASV un Rumānijas.

Mācības organizē ASV Armija Eiropā ar mērķi pilnveidot mācību dalībnieku sadarbību daudznacionālā vidē, kā arī apmācīt ASV armijas spēkus, kas rotācijas kārtībā izvietoti Eiropā.

Tāpat no 21.aprīļa līdz 3.maijam aptuveni 80 Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīru, 19 kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnas «CVR(T)» un citas militārās tehnikas vienības piedalās Apvienoto reaģēšanas spēku mācībās Lielbritānijā, Solsberī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu