KNAB šonedēļ pamet ilggadējā priekšnieka vietniece Jurča

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) šonedēļ pametīs ilggadējā biroja priekšnieka vietniece Ilze Jurča, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Pievienota 2. un 3. rindkopa

Jurčas pēdējā darba diena būs piektdiena, 27.aprīlis. Viņa pilda KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos amatu.

KNAB apstiprināja, ka pēc karjeras valsts pārvaldē Jurča nolēmusi doties izdienas pensijā, taču viņas lēmums bijis izsvērts un nav pieņemts pēdējā brīdī.

Birojs gan patlaban nekomentē, kā tiks meklēts jauns biroja priekšnieka vietnieks.

Likums paredz, ka tiesības uz šādu pensiju ir amatpersonai, kura sasniegusi 50 gadu vecumu un kuras izdienas stāžs ir ne mazāks par 20 gadiem, no kuriem pēdējie desmit gadi nostrādāti biroja amatpersonas statusā.

Izdienas stāžā, kas dod tiesības uz izdienas pensiju, ieskaita biroja amatpersonas statusā nostrādāto laiku un 80% no nostrādātā laika valsts institūcijās amatpersonas statusā, ja birojā amatpersona nostrādājusi vismaz 15 gadus.

Jurča birojā strādāja faktiski kopš KNAB izveidošanas. KNAB izveidoja 2002.gadā, bet birojā viņa sāka strādāt 2003.gadā, kad ieņēma KNAB Valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas nodaļas galvenā speciālistes un nodaļas vadītājas amatu. No 1996. līdz 2003.gadam Jurča strādāja Valsts ieņēmumu dienestā, kur viņas pēdējais amats bija Korupcijas novēršanas kontroles daļas Deklarāciju un iesniegumu nodaļas vadītājas amats.

Par KNAB priekšnieka vietnieci viņa kļuva 2012.gadā. Vietnieces amatā viņu izvēlējās toreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Jurča savulaik pildīja arī KNAB vadītāja pienākumus. Tos viņa pildīja arī pēc tam, kad biroja priekšnieka amatu atstāja Streļčenoks, bet konkursa komisija vēl nebija atradusi jauno KNAB vadītāju. Jēkabu Straumi Saeima biroja priekšnieka amata apstiprināja pagājušā gada vasarā.

Tāpat savulaik Jurča ieņēma KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja amatu un kandidēja konkursā uz KNAB priekšnieka amatu.

Jurčas aiziešana notiek laikā, kad KNAB pārvācas uz jaunajām telpām Rīgā, Citadeles ielā. Tāpat nesen kļuva zināms, ka biroju pameta arī darbiniece, kas vairākus gadus atbildēja par sadarbību ar presi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu