Skatīs likumprojektu par nekustamo īpašumu atsavināšanu robežjoslā ar Krieviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu, kas paredz atsavināt vairākus nekustamos īpašumus, lai valsts tur varētu ierīkot robežas joslu ar Krieviju.

Sešu īpašumu atsavināšana Līdumnieku pagastā, Ciblas novadā un Vecumu pagastā, Viļakas novadā valstij izmaksās 29 498 eiro.

Latvijas valsts robežas josla tiek noteikta, lai iezīmētu robežu dabā, kā arī novērstu iespējamo apdraudējumu robežkontroles jomā, nodrošinātu valsts robežas neaizskaramību, organizētu kontrolētu valsts robežas šķērsošanu un novērstu preču pārvietošanu pāri valsts robežai ārpus noteiktajām robežšķērsošanas vietām.

Robežas joslas platums nedrīkst būt šaurāks par starptautiskajos līgumos noteikto valsts robežas joslas platumu - 12 metriem.

Attiecīgo likumprojektu virza Ministru kabinets, kas jau iepriekš ļāvis Iekšlietu ministrijai atsavināt nelielas zemes platības robežas tuvumā, lai valsts varētu ierīkot robežas joslu ar Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu