TVNET viesojas Lielajā Talkā Mangaļsalā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET šodien no 1700 pieteiktajām oficiālajām talkošanas vietām devās uz Mangaļsalu, kur vietējie ļaudis kopā ar Rīgas brīvostas pārvaldes darbiniekiem nojauca vecos graustus un labiekārtoja teritoriju.

Kā stāsta Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš, skats uz šo konkrēto vietu rīta pusē bijis briesmīgs, taču, tā kā cilvēki ar lielu entuziasmu ķērušies pie teritorijas sakārtošanas, darbi raiti gāja uz priekšu.

«Ostas teritorija ir liela, un katru gadu izvēlamies vienu vietu, ko labiekārtot. Šeit kopš padomju laikiem bija dažādi nostūri, kas pamatā kalpoja militārām vajadzībām, kas vēlāk tika izdemolēti un pamesti. Tagad cenšamies sakopt šīs vietas, atbrīvot no būvgružiem un atkritumiem, lai būtu patīkami gan iedzīvotājiem, gan arī tiktu sakārtota ostas teritorija,» tā Ansis Zeltiņš.

Viņš arī novērojis, ka cilvēki apmeklē talku ar dažādu motivāciju – viens vēlas sakopt kādu vietu, kāds ierodas pozitīvu emociju vai labas kompānijas dēļ, taču kopumā viņam esot sajūta, ka Latvija pēc šādām aktivitātēm kļūst tīrāka.

Lielajā Talkā oficiāli pieteiktas 1700 vietas, tostarp Rīgā – 250.

Šajā pēcpusdienā Rīgā Lielā talka noslēdzās ar simbolisku liepas iestādīšanu likteņupes krastā. Liepa tika iestādīta 11.novembra krastmalā pie Lielā Kristapa.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, piedaloties liepas stādīšanā, pauda vēlmi, lai nākotnē Latvija kļūtu par zaļāko valsti pasaulē. Viņš norādīja, ka šodien aizritēja pēdējā talka šajā Latvijas simtgadē, taču tas nenozīmējot, ka nesekos citas nākamajos simts gados.

Tā esot iespēja veidot Latviju tādu, kādu mēs vēlamies - zaļu, skaistu un sakoptu, teica Vējonis.

Kā ziņots, Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme teica: «Koks simbolizē dzīvību. Stādot šo koku, mēs vēlēsim Latvijai laimi, pārticību, veselību. Vēlēsim Latvijai nākamajos 100 gados kļūt tādai, kādu mēs to gribam un ceram redzēt. Iespējams, ka šis koks, kuru mēs iestādīsim, piedzīvos Latvijas divsimtgadi. Katrs ar savu Lielās Talkas laikā padarīto darba un laba vēlējumu mūsu nākotnei mēs stādām Latvijas nākotni - liekam pamatus nākamajiem simts mūsu zemes gadiem. Tāpēc vēlos izteikt pateicību katram talciniekam, kurš piedalās Lielajā Talkā, - mēs visi kopā veidojam nākamās simtgades valsti.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu