Ķekavai pusgadu ilgā sporta halles dīkstāve izmaksās vismaz € 28 000

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ķekavas pašvaldībai pusgadu ilgā sporta halles dīkstāve izmaksās vismaz 28 000 eiro, apstiprināja pašvaldības pārstāve Vineta Geka.

Pēc Gekas teiktā, pašvaldība ir iesniegusi Valsts policijā (VP) informāciju par nodarītajiem materiālajiem zaudējumiem, kas radušies sakarā ar slēgto sporta zāli.

Patlaban zaudējumi aprēķināti gandrīz 28 000 eiro apmērā, no kuriem 12 087 eiro veido izmaksas par AS «Inspecta Latvia» veikto ekspertīzi, 11 400 eiro - par aizkavēto baseina lietošanas uzsākšanu, un 4500 eiro - par basketbola groza konstrukcijas nomaiņu.

Pēc sporta zāles atvēršanas papildus jau apzinātai summai tiks aprēķināti vēl citi materiālie zaudējumi, piemēram, sporta zāles uzturēšana, neiegūtā maksa par pasākumu rīkošanu un grīdas seguma bojājumu novēršana.

20.aprīlī VP veica bojātā paceļamā basketbola groza konstrukcijas demontāžu Ķekavas sākumskolas sporta zālē un atļāva pašvaldībai piekļūt sporta zāles telpām.

Kā vēstīts, 2017.gada septembra nogalē Ķekavā tika atklāts novadā lielākais peldbaseins un sporta zāle, tādējādi noslēdzot pirms pieciem gadiem aizsākto jaunās Ķekavas sākumskolas būvniecību.

Skolas izbūves projekta trešajā kārtā izbūvētā sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, ko var izmantot florbola, volejbola, basketbola, rokasbumbas un citu sporta veidu piekritēji. Taču 6.oktobrī jaunatklātajā Ķekavas sākumskolas sporta zālē plīsa basketbola groza pacēlāja mehānisma trose, uz grīdas nokrītot pacēlāja spolei. Kopš oktobra zāle bija slēgta, jo policija neļāva zāli izmantot.

Pašvaldība bija gatava veikt vajadzīgos remontdarbus halles darbības atjaunošanai jau janvāra beigās, taču procesu bremzēja VP rīkotās pārbaudes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu