Samainīto līķu lietā vainu atzinis Tiesu medicīnas ekspertīzes centrs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Veselības ministrija ir saņēmusi Tiesu medicīnas ekspertīzes centra skaidrojumus par gadījumu, kad jūrmalnieku ģimenei apbedīšanai atdots sveša vīrieša līķis. Centra amatpersonas atbildē ministrijai atzinušas savu vainu notikušajā, tikmēr policija vēl turpina izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā, vēsta portāls Lsm.lv

Aprīļa sākumā traģiskus notikumus piedzīvoja kāda ģimene Jūrmalā. Pagaidām neskaidru iemeslu pēc viņi apbērēja svešu vīrieti, domādami, ka zemes klēpī gulda savu pēkšņi mirušo tēvu. Notikušā izmeklēšanā ir iesaistīta policija, vēstīja portāls LSM.LV.

Lsm.lv skaidroja, ka viss sākās marta beigās. Alla Pasternaka no policistiem uzzināja, ka miris viņas tēvs. 65 gadus veco vīrieti ar pārsistu galvu atrada uz ielas, bet, lai noskaidrotu nāves cēloni, mirušais nogādāts Rīgā, Tiesu medicīnas ekspertīzes centrā.

Nāves cēloņus skaidroja Tanatoloģijas nodaļā, kur mirušais pavadīja astoņas dienas. Pēc tam ģimene rīkoja bēres.

Vīrieša līķis tika apglabāts, bet uzņēmums «Sēru nams» vēlāk paziņoja, ka tas ir bijis cits cilvēks. Viņus par kļūdu informēja ekspertīžu centrs. Tur notikušajā sākumā vainota ģimene.

Mirušais cilvēks tika apglabāts, lai arī dažiem cilvēks šķitis svešāds, daži atšķirīgo izskatu norakstīja uz to, ka bija gūta trauma.

Ekspertīzes centrā vēlējušies, lai Alla paraksta atļauju līķi izrakt. Alla nelikumīgo priekšlikumu noraidīja. Likums šādos gadījumos līķi ļauj izrakt tikai ar tiesas atļauju. Tuvinieku nevēlēšanās likumu apiet ekspertīzes centrā strādājošos sadusmojusi, un viņi sākuši vainot mirušā ģimeni.

Jūrmalas kapu vadītājs Guntars Lasis, rādot tukšo kapa vietu, gadījumu sauca par Latvijā nebijušu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu