Noskaidroti apbalvojuma «Laiks Ziedonim» laureāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Apbalvojumu «Laiks Ziedonim» kategorijā «Bize» par ieguldījumu literatūrā saņēmušas ventspilnieces Aija Kaminska un Ārija Klēvere, informēja Imanta Ziedoņa fonda «Viegli» pārstāve Elizabete Lazda.

Abas laureātes, viesojoties visapkārt Latvijai, ar izteiksmīgiem stāstiem ventiņu dialektā iedvesmojušas arī jaunos stāstniekus runāt dzimtās puses izloksnē.

Nominācijā «Rabarbers» par darbu ar jauniešiem apbalvojums pasniegts Cēsu novada pašvaldības jaunatnes lietu speciālistei Ivetai Jermolājevai, bet novadpētniecības balvu kategorijā «Kedas» saņēmusi Ogres novada Krapē mītošā biedrība «Skaņumāja», kas ikdienā organizē mūzikas koncertus, festivālus un instrumentu spēles kursus.

Apbalvojums zinātnē «Taureņu uzbrukums» piešķirts Latvijas Organiskās sintēzes institūta Farmaceitiskās farmakoloģijas laboratorijas vadošajai pētniecei, Rīgas Stradiņa universitātes Farmācijas fakultātes profesorei un Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķei Maijai Dambrovai, savukārt kategorijas «Zemi es mācos» laureāta godā celta Dobeles Dārzkopības institūta vadošā pētniece, augļu pārstrādes un bioķīmijas nodaļas vadītāja Dalija Segliņa.

Laureāti saņēma tēlnieces Olgas Šilovas darināto statueti, kā arī mecenātu Borisa un Ināras Teterevu naudas balvu 3000 eiro apmērā.

Apbalvojums «Laiks Ziedonim» dibināts 2014.gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam Ziedonim svarīgās vērtības - izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību, kas jau piekto gadu tiek meklētas ikviena pretendenta personībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu