TVNET no Madonas: cilvēki sajūsmā par militāro parādi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

4.maijā, lai iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā, militārā parāde un dažādi pasākumi norisinājās Madonā. Parādi un svētku pasākumu apmeklēt bija ieradušies cilvēki no tuvām un tālām Latvijas pilsētām.

Militārā parāde norisinājās plkst.11, pēc tam pilsētā norisinājās dažādi pasākumi, kuru laikā varēja iepazīt militāro tehniku, kā arī uzzināt par karavīru ikdienu.

TVNET uzrunātie iedzīvotāji parādi vērtēja pozitīvi, sevišķi uzsverot, ka tradīcija 4.maija militāro parādi rīkot katru gadu citā pilsētā, ir apsveicama, jo bieži vien cilvēkiem nav iespējas doties uz Rīgu.

Tāpat vairāki ļaudis norādīja, ka var redzēt, ka aizsardzības nozarei palielināts finansējums – bruņojums ir redzami modernāks.

Ņemot vērā, ka Madona ar bija pārpildīta cilvēkiem, daži gan atzina – augumos īsākie un tie, kuri nestāvēja pirmajā rindā, parādi lāgā nevarēja redzēt. Tāpēc citus gadus būtu labi, ja vairāk piedomātu pie organizēšanas.

4.maijā svinību laikā tika paziņota pilsēta, kurā militārā parāde notiks nākamgad, – Jēkabpils.

Militāro parādi, kurā piedalījās vairāk nekā 900 karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju glābēju un jaunsargu, komandēja Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš, bet to pieņēma valsts bruņoto spēku augstākais vadonis, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Pēc militārās parādes pilsētas iedzīvotāji un viesi varēja doties uz militārās tehnikas izstādi, kas sevišķi priecēja bērnus un gados jaunākus cilvēkus. Tāpat iedzīvotāji varēja noraudzīties tuvcīņas paraugdemonstrējumos, kā arī kinologu sniegumā.

Daudzi cilvēki izmantoja iespēju un fotografējās uz militārās tehnikas fona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu