«Latgales partija» Saeimas vēlēšanās varētu startēt kopā ar «Vienotību»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

«Latgales partija» 13.Saeimas vēlēšanās varētu startēt vienā sarakstā ar «Vienotību», šādu iespēju aģentūrai LETA pieļāva viens no «Latgales partijas» līderiem, Saeimas deputāts Aldis Adamovičs.

Pēdējās pārrunās ar «Vienotību» gan tika secināts, ka atsevišķi «Latgales partijai» svarīgi jautājumi sadarbības ietvaros nav tikuši ņemti vērā, tādēļ par tiem vēl tiks diskutēts un galīgo lēmu par sadarbības partnera izvēli plānots pieņemt partijas kongresā, kas 18.maijā notiks Preiļos.

Kā alternatīva «Vienotībai» sadarbībai Saeimas vēlēšanās Adamovičs minēja «Reģionu apvienību».

Kā iespējamos kandidātus dalībai Saeimas vēlēšanās «Latgales partijas» sarakstā Adamovičs minēja arī Ludzas novada domes deputāti, bijušo Ludzas mēru Alīnu Gendeli, Daugavpils novada domes deputāti Janīnu Kursīti un Veselības un sociālo pakalpojumu centra «Dagda» vadītāju, bijušo Krāslavas rajona pašvaldības priekšsēdētāju Andri Badūnu. Sarunas par startu Saeimas vēlēšanās notiek arī ar vēl vairākiem cilvēkiem. Kopumā 13.Saeimas vēlēšanās «Latgales partiju» varētu pārstāvēt astoņi deputātu kandidāti.

Bijušais Daugavpils mērs, Daugavpils pilsētas domes deputāts un Latgales partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka joprojām nav izlēmis vai pats piedalīsies vēlēšanās.

Latgales partijas kongresā Preiļos tiks vēlēta arī partijas vadība un valde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu