Ceļu satiksmi daudzviet apgrūtina remontdarbi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts autoceļu tīklā ir atsākušies remontdarbi, tāpēc autobraucējiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, turklāt pa 523 grants autoceļu posmiem joprojām spēkā ir transporta masas ierobežojumi, informē «Latvijas valsts ceļi» (LVC).

Pierīgā lielākie satiksmes ierobežojumi ir Mārupē, kur autobraucējiem jārēķinās ar papildu braukšanas laiku, jo notiek Daugavas ielas pārbūves darbi. Tur ir ieviesti ātruma ierobežojumi un divos posmos satiksme tiek regulēta ar luksoforiem.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne, kur posmā no Varakļāniem līdz Viļāniem ir pieci luksoforu posmi, tos var izbraukt 45 minūtēs. Remontdarbi notiek arī uz tilta pār Aivieksti uz Daugavpils šosejas, un satiksme no Daugavpils puses tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Glāzniekiem, bet virzienā no Rīgas satiksme notiek pār tiltu.

Šonedēļ tiks uzsākti seguma atjaunošanas darbi Daugavpils šosejas nepilnu trīs kilometru garā posmā no Klidziņas, Aizkraukles virzienā. Satiksme vienā posmā tiks regulēta ar luksoforiem.

Vidzemē lielākie satiksmes ierobežojumi ir uz autoceļa Cēsis-Vecpiebalga, kur divos posmos satiksmi organizē ar luksoforiem, kurus var izbraukt 20 minūtēs, uz ceļa Augšlīgatne-Skrīveri posmā no Madlienas, kur 13 posmos satiksme tiek organizēta ar luksoforiem, kurus var izbraukt vairāk nekā stundā, un uz ceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene posmā no pagrieziena uz Kaipiem līdz pagriezienam uz Gulbīti, kur ir seši luksoforu posmi, kurus var izbraukt 40 minūtēs.

Latgalē ir atsākti autoceļa Rēzekne-Ludza posma Ludzas novadā seguma pārbūves darbi. Tāpat darbi notiek uz ceļa Krāslava-Preiļi posmā no Bašķiem līdz Preiļiem, kur ir astoņi luksoforu posmi, kurus var izbraukt nepilnā stundā, uz ceļa Krāslava-Preiļi-Madona posmā no Steķiem līdz Atašienei, kur ir septiņi luksoforu posmi, kurus var izbraukt nepilnā stundā, uz ceļa Kārsava-Ludza posmā no Pušmucovas līdz Ludzai, kur satiksme piecos posmos tiek organizēta ar luksoforiem, kurus var izbraukt pusstundā, kā arī uz Daugavpils apvedceļa tilta pār Daugavu satiksme tiek organizēta ar luksoforiem.

Zemgalē ir sākta Bauskas šosejas pārbūve Lietuvas pierobežā. Nepieciešamības gadījumā vienā posmā satiksmi organizēs ar luksoforiem vai satiksmes regulētājiem. Tāpat darbi notiek uz ceļa Jelgava-Tukums, sākot no Jelgavas Tukuma virzienā, kur ir trīs luksoforu posmi, kurus var izbraukt 35 minūtēs, kā arī uz ceļa Jelgava-Iecava posmā no Jelgavas šosejas līdz pagriezienam uz Katrīnsilu, kur ir divi luksoforu posmi, kurus var izbraukt 20 minūtēs.

Kurzemē būvdarbu dēļ satiksmei slēgta Saldus iela Kuldīgā. Darbi notiek arī uz ceļa Ventspils-Grobiņa posmā no Labraga līdz Mežainei, kur aktīvo būvdarbu laikā satiksmi regulē ar luksoforiem, kurus vakaros ņem nost, kā arī uz ceļa Ezere-Embūte posmā no Ezeres līdz Liepiņām, kur trijos posmos satiksme tiek regulēta ar luksoforiem, kurus var izbraukt pusstundā.

Braukšanas apstākļi uz grants ceļiem joprojām daudzviet joprojām esot apgrūtināti pavasara šķīdoņa dēļ, līdz ar to 523 grants autoceļu posmos joprojām ir noteikti transporta masas ierobežojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu