DP aicina kritiski vērtēt provokatīvus paziņojumus saistībā ar 9. maiju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Drošības policija (DP) aicina Latvijas iedzīvotājus būt vērīgiem un kritiski vērtēt provokatīvus paziņojumus informatīvajā telpā, it īpaši saistībā ar publiskajiem pasākumiem, kas norisināsies Rīgā un citās Latvijas pilsētās 9.maijā, informēja DP.

DP arī apliecināja, ka ir informēta par Krievijas Aizsardzības ministrijas propagandas televīzijas kanāla «Zvezda» veidoto sižetu par 9.maiju, kurā vēstīts par iespējamiem nemieriem Rīgā, kuros būšot iesaistīti ASV karavīri. Sižetā kā «eksperts», piemēram, intervēts prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans.

DP vērtējumā minētais sižets ir uzskatāms piemērs Krievijas veiktajiem informatīvās ietekmes pasākumiem pret Latviju, kas tiek īstenoti jau krietnu laiku, tostarp televīzijas kanālā «Zvezda». Konkrētais sižets izceļas kā atklāti provokatīvs un dezinformējošs.

DP atbilstoši savai kompetencei vērtēs sižetā pausto, līdz ar to pagaidām atturas no sīkākiem komentāriem.

DP jau iepriekš paziņojusi, ka sākusi pārbaudi par nesen kādā kriminālprocesā apcietinātā nereģistrētā veidojuma «Nepilsoņu kongress» vadītāja Aleksandra Gapoņenko paziņojumu par to, ka amerikāņi maija vidū Rīgā veikšot «etnisko tīrīšanu».

Kā vēstīts, Rīgas domē 9.maijā pieteikts ikgadējais biedrības «9.may.lv» pasākums pie Uzvaras pieminekļa, kā arī divi gājieni, tostarp Latvijas Politiski represēto apvienības gājiens ar mērķi atcerēties «PSRS vardarbīgo Baltijas valstu okupācijas faktu».

Pasākums Uzvaras parkā pieteikts no plkst.9 līdz plkst.23, kā mērķi norādot fašisma sagrāves svinēšanu. Šis pasākums pēdējos gadus pulcējis vairākus desmitus tūkstošus cilvēku. Organizatori pieteikumā norādījuši, ka tajā piedalīsies vismaz 10 000 cilvēku.

9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju, un tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Ierasts, ka pasākumā piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par būšanu stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu