Advokāte Znotiņa neatklāj, vai viņai piedāvāts vadīt Kontroles dienestu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Advokāte Ilze Znotiņa patlaban nekomentē vai ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers viņai piedāvājis ieņemt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) priekšnieka amatu.

«Es pagaidām atturēšos no komentāriem, bet brīdī kad manā rīcībā būs vairāk informācijas, tad varēšu detalizētāk atbildēt uz jautājumiem,» sacīja Znotiņa.

Arī pašreizējais dienesta priekšnieks Viesturs Burkāns aģentūrai LETA neatbildēja vai Kalnmeiers viņam piedāvājis turpināt ieņemt amatu. «Kalnmeiera šodienas preses konferencē nepiedalījos, kā arī neesmu to redzējis, tāpēc detaļās par to nevēlos ieslīgt. Protams, esmu vairākas reizes ar ģenerālprokuroru šādus jautājumus pārrunājis personīgi, bet arī tās sīkāk nevēlos iztirzāt vai komentēt,» piebilda Burkāns.

Jau ziņots, ka Kalnmeiera izvēlētais kandidāts Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieka amatam ir lūdzis papildu laiku, lai izlemtu, vai ir gatavs ieņemt šo amatu, pirmdien preses konferencē paziņoja Kalnmeiers.

Ģenerālprokurors norādīja, ka izvēlētā personu nav saistīta ar Kontroles dienestu, bet ar jurisprudenci. Tāpat viņš uzsvēra, ka papildu laika lūgšana nenozīmē atteikšanos no kandidatūras, bet gan atbildības izrādīšanu un pārdomātu lēmumu pieņemšanu. «Ja ir šaubas, labāk tās izvērtēt sākumā, nevis uzņemties amatu un tad atkāpties,» pauda ģenerālprokurors.

Kalnmeiers norādīja, ka lūgumu pēc papildu laika viņš saņēma 2.maijā, taču šis laiks, visticamākais, nepārsniegs divas nedēļas.

Tāpat ģenerālprokurors norādīja, ka no 1.maija ar viņa rīkojumu Kontroles dienestā ir izveidota jauna štata vieta - vietnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu