9.maijā Rīgā notiks akcija «Nemirstīgais pulks»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdien, 9.maijā, Rīgā notiks akcija «Nemirstīgo pulks», kurā paredzēts gājiens, izmantojot Otrā pasaules kara laikā cīņā pret nacismu kritušo fotogrāfijas, informēja pasākuma pārstāve, Jūrmalas domes deputāte Elizabete Krivcova (S).

Atzīmējot Otrā pasaules kara beigas, notiks «ģimenes atmiņas pasākums». Pulcēšanās paredzēta plkst.15 Uzvaras parka zonā iepretim viesnīcai «Maritim». Aleksandra Grīna bulvāra un Raņķa dambja krustojumā sāksies svinīga sapulce un koncerts. Savukārt plkst.16 sāksies kolonnas veidošana un gājiena kustība pie Uzvaras pieminekļa pēc saskaņotā maršruta.

Gājiena organizatori norādīja, ka akcijas mērķis ir «ģimenes atmiņas saglabāšana». Gājiena dalībnieki nesīs savu tuvinieku portretus, «kas cīnījās pret nacismu Otrā pasaules kara laikā». Gājiena laikā nav pieļaujama nekādas korporatīvas vai politiskas simbolikas, tai skaitā jebkādu valstu karogu izmantošana.

Šajā pašā dienā plkst.10 akcijas «Nemirstīgais pulks Rīgā» piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Uzvaras pieminekļa.

Kā ziņot, 9.maija atceres pasākumi Uzvaras parkā sāksies plkst.10 ar svinīgo ziedu nolikšanas ceremoniju pie pieminekļa. Kā norāda biedrības pārstāvji, ceremonijā piedalīsies politiķi, vairāku valstu vēstnieki, kā arī sabiedrisko organizāciju vadītāji. Ceremoniju atklās Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) un plānots, ka ar uzrunu pie pasākuma apmeklētājiem viņš vērsīsies arī pēcpusdienā.

Īpašais viesis šajā gadā būs krievu mūziķis Gariks Sukačevs. Dienas gaitā apmeklētājiem muzicēs dažādu tautu instrumentālie ansambļi un orķestri no Krievijas, Baltkrievijas un citām valstīm. Plānots, ka šogad 9.maija pasākumu Uzvaras parkā apmeklēs vismaz 10 000 cilvēku, lai gan, piemēram, pagājušajā gadā to apmeklēja 55 000 cilvēku.

9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju un tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Ierasts, ka pasākumā piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par būšanu stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu