Turpmāk uzkrās informāciju par visiem valsts ārējās robežas šķērsotājiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Ministru kabinets šodien pieņēma Iekšlietu ministrijas sagatavotos Valsts robežsardzes elektroniskās informācijas sistēmas noteikumus, kas paredz uzkrāt informāciju par visiem valsts ārējās robežas šķērsotājiem.

Šīs izmaiņas saistītas ar kopējiem centieniem un ieguldījumu Eiropas un globālajā drošībā, piedaloties un atbalstot cīņu ar terorismu, novēršot hibrīdo apdraudējumu un stiprinot robežu drošību.

Tiesiskā regulējuma mērķis ir radīt instrumentu robežsargiem, kā arī citām tiesībaizsardzības iestādēm, lai novērstu riskus valsts drošībai un sabiedrības kārtībai un drošībai, kā arī sabiedrības veselībai.

Līdz šim bija noteikts, ka Valsts robežsardzes elektroniskajā informācijas sistēmā tiek iekļauta informācija tikai par Latvijas ārējo robežu šķērsojošajiem trešo valstu valstspiederīgajiem.

Savukārt turpmāk šī informācija tiks uzkrāta par visiem ārējās robežas šķērsotājiem, kā arī transportlīdzekļiem, ar kuriem šī robeža tiek šķērsota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu