Politiski represēto apvienība protestē pret 9. maija svinēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien Latvijas Politiski represēto apvienības organizētajā gājienā ar mērķi «atcerēties PSRS vardarbīgo Baltijas valstu okupācijas faktu» piedalījās aptuveni 50 cilvēku.

Gājiena dalībnieki sākotnēji pulcējās Latviešu strēlnieku laukumā, un rokās tie turēja plakātus, uz kuriem bija uzrakstīti saukļi «Nē Hitlera un Staļina režīmam!» un citi. Starp dalībniekiem bija arī Jaunās Konservatīvās partijas Rīgas domes deputāti un biedrības «Tēvijas sargi» pārstāvji.

Gājiens notika maršrutā Latviešu strēlnieku laukums - Kaļķu iela - Brīvības pieminekļa laukums.

Savukārt Otrpus Daugavai, Uzvaras parkā, tikmēr notiek vērienīgs 9.maija atzīmēšanas pasākums, kura mērķis ir «svinēt fašisma sagrāvi». Pasākumā pēc Valsts policijas aplēsēm piedalās 22 līdz 25 000 cilvēku.

9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju un tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Ierasts, ka pasākumā piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par būšanu stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu