Balagāns beidzies: noslēdzas 9. maija svinēšana Uzvaras parkā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdien ap pusnakti Rīgā, Uzvaras parkā, beidzies ikgadējais 9.maija balagāns, kas šogad aizritējis samērā mierīgi. Tā laikā Valsts policija (VP) noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus kopumā 27 cilvēkiem, informēja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Ap plkst.23 Uzvaras parkā notika uguņošana, pēc kuras svinētāji sāka izklīst.

9. maijs Uzvaras parkā

Līdz plkst.23.25 policija 20 Uzvaras parka apmeklētājiem bija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Trīs cilvēki bija tikuši pie protokoliem par neatļautu urinēšanu sabiedriskā vietā, trīs - par dzīvesvietas nedeklarēšanu, divi - par sīko huligānismu, viens - par atrašanos sabiedriskā vietā narkotisko vai psihotropo vielu reibumā, bet vēl viens - par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Daži no šiem cilvēkiem vienā vakarā bija saņēmuši pat vairākus pārkāpuma protokolus.

Kopumā šīs 9.maija svinības Uzvaras parkā policijas vērtējumā tikušas aizvadītas samērā mierīgi. Pieķerto pārkāpēju skaits gan šogad bijis lielāks nekā pērn, kad tika noformēti 24 administratīvā pārkāpuma protokoli, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Gžibovska trešdienas vakarā aģentūrai LETA atturējās nosaukt aptuvenās policijas aplēses par pasākuma dalībnieku skaitu. Pasākuma organizatori savukārt ap plkst.21.30 lēsa, ka līdz tam laikam svinības Uzvaras parkā varētu būt apmeklējuši aptuveni 150 000 cilvēku.

Kā ziņots, trešdien Rīgā, Uzvaras pieminekļa apkārtnē, visu dienu norisinājās dažādi pasākumi «par godu 73.gadadienai kopš Padomju Savienības Sarkanās armijas uzvaras pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā». Padomju laikos šajā datumā tika svinēta «Uzvaras diena». Tradicionāli daudzu krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Kā jau ierasts, pasākumos Uzvaras pieminekļa apkārtnē piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par atrašanos publiskā vietā stiprā alkohola reibumā, neatļautu urinēšanu un citiem pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu