Turpinoties sausumam, katru dienu izdeg arvien lielākas meža platības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Turpinoties siltam laikam bez nokrišņiem, vairākas dienas pēc kārtas tiek reģistrētas arvien lielākas meža ugunsgrēku platības, liecina Valsts meža dienesta (VMD) apkopotā informācija.

Izdegušās meža platības palielinājušās ik dienu, sākot ar 5.maiju. Ja 4.maijā reģistrētā meža ugunsgrēku kopējā platība bija 0,03 hektāri (ha), jau 5.maijā izdegusī platība sasniedza 0,07 ha. Turpmāk tā katru dienu palielinājās, otrdien, 8.maijā, pārsniedzot 2 ha, bet ceturtdien, 10.maijā, sasniedzot 7,27 ha, liecina VMD dati.

Kā ziņots, Latvijā turpinās ugunsnedrošais periods, kas sākās 27.aprīlī. Šajā laikā, uzturoties mežā, ir jāievēro daži aizliegumi un ierobežojumi, par kuru neievērošanu var piemērot administratīvo, civiltiesisko sodu un arī kriminālatbildību.

Pērn visa gada laikā Latvijā tika dzēsti 423 meža ugunsgrēki ar kopējo platību 265 ha. Vairumā gadījumu meža ugunsgrēka izcelšanās iemesls bija neuzmanīga rīcība ar uguni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu