Jēkabpils pusē izraktas vairāku vācu karavīru mirstīgās atliekas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/Military archeology Legenda/ Latvia

Jēkabpils pusē pie kādas lauku skolas atrastas vairāku vācu karavīru mirstīgās atliekas. Divi no izraktajiem karavīriem ir identificējami, bet par vienu personu pagaidām informācijas nav.

Biedrības «Leģenda» pārstāvis Viktors Duks TVNET sacīja, ka identificējami, pateicoties identifikācijas žetoniem, ir divi. Trešā karavīra mirstīgās atliekas ir visai sakropļotas, visticamāk, sprādziena rezultātā, tāpēc pie viņa nav identifikācijas žetona.

Informācija par trešo karavīru tiks nosūtīta vācu kara kapu kopšanas tautas apvienībai, kura lems par tālāko rīcību. Aptuveni pēc gada, ja netiks saņemta informācija no atrasto karavīru tuviniekiem, karavīri tiks pārapbedīti Latvijā.

Biedrība informāciju par iespējamo apbedījuma vietu saņēma no vietējiem iedzīvotājiem - lai gan kapi nebija saglabājušies, runas klīdušas, ka tur apbedīti vācu karavīri, atšķīrusies vien informācija par apjomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu