Bijušo Rīgas Centrāltirgus vadītāju Abramovu notiesā par kukuļņemšanu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Bijušais Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs ir atzīts par vainīgu kukuļņemšanā un neatļautā Makarova pistoles patronu glabāšanā, šovakar ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma».

Vienlaikus par kriminālprocesā iegūto ziņu izpaušanu un kādu citu kukuļņemšanas epizodi Abramovs attaisnots.

Šādu spriedumu Rīgas rajona tiesa maija sākumā pieņēma pirmajā no vairākiem kriminālprocesiem, kuros apsūdzēts Abramovs, vēstīja «Panorāma».

Konkrētā lieta ir saistīta ar Centrāltirgus dezinsekcijas un deratizācijas iepirkumu, kurā uzvarēja firma «Dezinfa». Saskaņā ar apsūdzību Abramovs par iepirkuma specifikācijas sagatavošanu izmantoja uzņēmuma degvielas karti.

Abramovam tiesa piesprieda 13 700 eiro lielu naudassodu un liegumu trīs gadus ieņemt amatus valsts un pašvaldības institūcijās.

Savukārt uzņēmuma «Dezinfa» valdes loceklim Dzintaram Vizbulim par kukuļdošanu un grāmatvedības dokumentu viltošanu piespriests 9460 eiro naudassods.

No Vizbuļa uzņēmuma «Dezinfa» tiesa lēma piedzīt 12 900 eiro un aizliegt vienu gadu piedalīties publiskajos iepirkumos. Pilnais tiesas spriedums gaidāms maija beigās, pēc tam mēneša laikā to varēs pārsūdzēt, ziņoja «Panorāma».

Jau vēstīts, ka Abramovs figurēja kādā krimināllietā par kukuļņemšanu, proti, tā vēl 2015.gadā sāktā lietā prokuratūra viņam uzrādīja apsūdzību korupcijā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka birojs 2016.gada maijā sācis kriminālprocesu par, iespējams, notikušiem noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, proti, kukuļņemšanu. Neminot vārdu un amatu, KNAB norādīja, ka šajā lietā tiks izvērtēta Rīgas Centrāltirgus amatpersonas rīcība un šajā lietā viena persona atzīta par aizdomās turēto, un tai ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra 2016.gada maija izskaņā kādā citā lietā nolēma Abramovu un kādu uzņēmēju saukt pie kriminālatbildības par korupciju.

Pret Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētāju celta apsūdzība pēc Krimināllikuma pantiem, kas paredz atbildību par pirmstiesas kriminālprocesā iegūto ziņu izpaušanu, šaujamieroča munīcijas nelikumīgu glabāšanu un kukuļņemšanu.

Savukārt kāds uzņēmējs saukts pie kriminālatbildības par kukuļdošanu un grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu.

TV3 iepriekš vēstīja, ka uzņēmums, no kura Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Abramovs pieņēmis kukuli, ļaujot tam uzvarēt iepirkumā par žurku un citu kaitēkļu iznīdēšanu, ir «Dezinfa». Iepirkums bijis izsludināts 2015.gada pavasarī, tā vērtība bijusi ap 23 000 eiro.

Izmeklēšanā arī konstatēts, ka Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājs izpauda pirmstiesas kriminālprocesā iegūtās ziņas, kā arī bez attiecīgas speciālas atļaujas uzglabāja šaujamieroča munīciju.

Rīgas Centrāltirgus ir 100% Rīgas pašvaldībai piederoša akciju sabiedrība. Akciju turētāja pilnvarotais pārstāvis ir Rīgas mērs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu