Vītolu fonds saņem lielāko ziedojumu pastāvēšanas vēsturē - trīs miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vītolu fonds

Vītolu fonds saņēmis lielāko ziedojumu pastāvēšanas vēsturē - trīs miljonus eiro, informēja fonda pārstāvji.

Tas bijis Austrālijā dzīvojošā, 2016.gada jūnijā mūžībā aizgājušā Gunāra Šterna testamentārais ziedojums. Šterns Vītolu fondam ziedojis piecus miljonus Austrālijas dolāru jeb vairāk nekā trīs miljonus eiro.

Vītolu fonda pārstāvji norādīja, ka tas ir pats lielākais ziedojums fonda vēsturē, kas apliecina atbalstu Vītolu fonda izvirzītajam mērķim - dāvāt Latvijai jaunus, izglītotus jauniešus, kuri spēs veidot veiksmīgu un panākumiem bagātu savas zemes nākotni.

Vītolu fonds reģistrēts 2002.gada 4.aprīlī. Tā dibinātāji ir Vilis un Marta Vītoli. Fonds ir iespēja cilvēkiem un uzņēmumiem, kas tic Latvijas nākotnei un jauniešiem, atbalstīt un finansēt jaunus, neatlaidīgus un talantīgus studentus. Fonds piešķir savas un administrē citu ziedotāju stipendijas. Fonda mērķis ir stipendiju veidā palīdzēt spējīgiem, centīgiem, bet maznodrošinātiem jauniešiem studēt Latvijas augstskolās.

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, pērn Vītolu fonda apgrozījums saruka par 15% - no 1,85 miljoniem eiro 2016.gadā līdz 1,6 miljoniem eiro pērn. Savukārt fonda peļņa saruka par 64% - no 576 125 eiro 2016.gadā līdz 351 522 eiro pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu