«Lattelecom» maratona laikā slēgs lielāko daļu Rīgas centra ielu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien Rīgā norisināsies galvenie «Lattelecom» Rīgas maratona skrējieni, tāpēc galvaspilsētas centrā spēkā būs vērienīgi satiksmes ierobežojumi, informēja Rīgas dome.

Šodien pilnībā būs slēgts Vanšu tilts. Akmens un Salu tilti būs atvērti satiksmei virzienā uz centru, bet slēgti satiksmei virzienā uz Pārdaugavu. Pilnībā tiks slēgta Krišjāņa Valdemāra un Elizabetes iela, daļēji arī Krasta un Mūkusalas iela, kā arī tiks ierobežota satiksme lielākajā daļā Rīgas centra ielu.

Līdz 21.maija plkst.6 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai. Apstāties un stāvēt šajā posmā transportlīdzekļiem ir aizliegts jau no ceturtdienas.

No plkst.8 līdz plkst.16.30 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme visos maratona maršrutos. Maršruti skars 11.novembra krastmalu, Krasta ielu, Elizabetes ielu, Salu tiltu, Valdemāra ielu, Brīvības ielu un citas lielākās Rīgas ielas.

Šajā pat laika posmā nepieciešamības gadījumā tiks organizēta divvirzienu transportlīdzekļu satiksme Doma laukumā, Mūkusalas ielā, Skanstes ielā, posmā no Hanzas ielas līdz Zirņu ielai, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai un Eksporta ielā, posmā no Rīgas pasažieru ostas līdz Hanzas ielai.

Doma laukumā transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi ilgs līdz 21.maija plkst.6.

Skrējiena laikā līdz maratona noslēgumam būs izmaiņas arī atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos. Vairāki maršruti pasākuma norises laikā tiks slēgti. Izmaiņas skars vairākus tramvaju, trolejbusu, autobusu un arī minibusu maršrutus.

Maratona norises laikā no plkst.7.30 līdz maratona noslēgumam, tie pasažieri, kuri ir iegādājušies un lieto abonementa biļetes braukšanai slēgtajos autobusu, trolejbusu un tramvaju maršrutos, drīkstēs tās izmantot citos maršrutos, braucienu nereģistrējot.

«Lattelecom» maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. Šogad tas norisināsies 19. un 20.maijā.

Pērn maratonā piedalījās vairāk nekā 33 000 dalībnieku no 70 valstīm. Pasākums ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) «Bronzas» kvalifikācijas zīmi. Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra «NECom».

Šī gada Rīgas maratona balvu fonds būs lielākais tā pastāvēšanas vēsturē - 75 000 eiro, no kuriem 50 000 eiro sadalīs maratona distancēs pirmajā pieciniekā finišējušie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu