Mediķu aprūpē nonāk vairāki nopietnas traumas guvuši bērni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Aizvadītajā diennaktī mediķu aprūpē nonākuši vairāki nopietnas traumas guvuši bērni, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Latgalē kāda nepilnus divus gadus veca meitene kopā ar tuviniekiem atradusies kapos, kur tika uzstādīts kapa piemineklis. Meitenīte atbalstījās pret nenostiprināto kapa pieminekli un tas uzkritis bērna plaukstai. Ar pirksta gala amputāciju un traumētu roku cietusī tika nogādāta mediķu aprūpē.

Rīgā kāda četrus gadus veca meitene izkritusi no otrā stāva. Mediķi cietušajai konstatēja mugurkaula un vēdera traumu, kā arī vairāku ķermeņa daļu savainojumus.

Savukārt Zemgalē kāda četrus gadus veca meitene kritusi pa trepēm, gūstot galvas un pleca traumu.

Rīgā kāds 11 gadus vecs zēns mājās uzrāvis sev virsū bļodu ar karstu ūdeni, gūstot plašus ķermeņa apdegumus - uz sejas, krūškurvja un muguras.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1006 izsaukumiem, no tiem 233 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu