Saistībā ar jaunas sievietes nāvi dzemdībās Tukuma slimnīcas ārstei piespriež 250 stundu piespiedu darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saistībā ar jaunas sievietes nāvi dzemdībās Tukuma slimnīcas dzemdību speciālistei Solvitai Krūzei piespriests 250 stundu piespiedu darbs, aģentūru LETA informēja mirušās sievietes ģimenes advokāts Ronalds Rožkalns.

2016.gadā LETA ziņoja, ka par kādas jaunas māmiņas nāvi Tukuma slimnīcā Veselības inspekcija vērsās prokuratūrā, lūdzot vērtēt, vai ginekoloģes rīcībā nav saskatāms noziedzīgs nodarījums.

Zemgales rajona tiesa atzinusi Tukuma slimnīcas ārsti ginekoloģi, dzemdību speciālisti Krūzi par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 138. panta otrajā daļā - ārste 2015.gada 16.septembrī nolaidīgi pildīja ārstniecības personas profesionālos pienākumus, kas viņas neuzmanības dēļ bija par iemeslu par jaunas māmiņas nāvei.

Rožkalns informēja, ka par notikušo tika sākts kriminālprocess un tā izmeklēšanu veica Valsts policija un Tukuma rajona prokuratūra. Krimināllietai nonākot tiesā, apsūdzētā ārste pilnīgi atzina savu vainu viņai izvirzītajā apsūdzībā, kā arī piekrita viņai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskai kvalifikācijai.

Ievērojot to, prokurore un apsūdzētā ārste vienojās par kriminālprocesa pabeigšanu, noslēdzot vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Noslēgto vienošanos apstiprināja Zemgales rajona tiesa, piespriežot Krūzei sodu - piespiedu darbu uz 250 stundām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu