Policija īsteno projektu pārrobežu sadarbības uzlabošanai darbā ar dienesta suņiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

14.jūnijā plkst.11 Jelgavā, viesnīcā «Zemgale», notiks preses konference, kurā tiks prezentēts projekts «Latvijas un Lietuvas policiju K9 kapacitātes stiprināšana Latvijas un Lietuvas pierobežas teritorijās» pārrobežu sadarbības uzlabošanai darbā ar dienesta suņiem, informēja Valsts policijas (VP) Galvenās administratīvās pārvaldes Projektu nodaļas vecākā speciāliste Jeļizaveta Šibatovska.

Projekta īstenotāji skaidroja, ka kopējais projekta partneru izaicinājums ir pārrobežu sadarbības trūkums pārrobežu noziedzības apkarošanas un sabiedrības drošības nodrošināšanai, jo Latvijas un Lietuvas teritorijas tiek izmantotas kā tranzīta zonas tālākai noziedzības virzībai uz Eiropu. Plānots, ka projekts stiprinās policiju pārrobežu sadarbību darbā ar dienesta suņiem (K9), kurus izmanto bīstamo personu aizturēšanā, aizliegto vielu, materiālo pierādījumu, pazudušo personu meklēšanā.

Projekta gaitā tiks īstenoti pieredzes apmaiņas braucieni, teorētiskās un praktiskās apmācības vairāk nekā 40 darbiniekiem, tiks iegādāts apmācības aprīkojums, kā arī divi speciāli aprīkoti mikroautobusi suņu apmācību centriem Latvijā un Lietuvā.

Projekta partneri arī izstrādās kopīgu policijas kinologu mācības stratēģiju un pamatnostādņu projektu pārrobežu sadarbībai kinoloģijas jomā. Programmas teritorijā tiks iegādāti un izvietoti desmit dienesta suņi, speciālais aprīkojums suņiem un kinologiem un seši specializētie policijas transportlīdzekļi, kas tiks pielāgoti suņu pārvadāšanai.

Projekta rezultātā tiks palielināts policijas dienesta suņu un kinologu skaits, kā arī kinologu mobilitāte un pārrobežu reaģēšanas spējas, lai apkarotu noziedzību un uzlabotu civilo drošību Zemgalē, Latgalē, Kurzemē un Lietuvas pierobežā.

Ieceru īstenošanā iesaistītas VP Zemgales, Latgales un Kurzemes reģionu pārvaldes un Valsts policijas koledža, kā arī Lietuvas policijas Kriminālistikas centrs un reģionālās policijas komisariāti.

Projekta kopējais budžets ir 576 876 eiro, no tiek 85% sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Projekta prezentācijas preses konferences laikā plānots apspriest kinoloģijas jomas vērtējumu, izaicinājumus Latvijā un Lietuvā, kā arī informēt par projekta mērķiem, aktivitātēm un rezultātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu