Nopietni bojājumi atklāti arī Gustava Zemgala gatves pārvadam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/ TVNET

Turpinās Rīgas tiltu nedienas. Problēmas atklātas arī Gustava Zemgala pārvadam, šodien vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

Pārvadam, kas savieno Jaunās Teikas apkaimi ar Čiekurkalnu, piemetusies smaga korozija. Betons vietām nodrupis, arī pie deformācijas šuves atsegts stiegrojums, metāla daļas rūsē, trepju daļā vaļīgās metāla loksnes nogāzušās vai noņemtas.

Rīgas domes Satiksmes departaments atzīst, ka tiltu nepieciešams atjaunot, taču naudas šim nolūkam nav. Ielu rekonstrukcijai atvēlētais budžets tiek ieguldīts Eiropas Savienības līdzfinansētajos projektos, ka arī uzsākto ielu izbūves projektu pabeigšanai. Bet Zemgala gatves pārvads neietilpst ne vienā, ne otrā sarakstā. Attiecīgi pagaidām vienīgais darbs, kas uzdots transporta būvju uzturētājiem, ir sekot, lai cilvēkiem uz galvas nekas nekrīt.

Departamentā vēsta, ka pārvada betona konstrukcijām ikdienas uzturēšanas darbu ietvaros aprīlī maijā ir veikta betona aizsargslāņa nokalšana zonās, kur pastāv tā atdalīšanās risks, veikta kāpņu korodējušo metāla nosedzošo konstrukciju demontāža. Pieteikts pievērst pārvadam pastiprinātu uzmanību, regulāri apsekot un rūpēties par satiksmes dalībnieku drošību.

Saskaņā ar Latvijas valsts standartu, pārvadam ne retāk kā reizi piecos gados jāveic speciāla inspekcija. Pēdējā bijusi 2014. gadā, un tad tilts atzīts par lietojamu ikdienas satiksmes slodzēm, taču norādīts arī uz briestošajām problēmām. Kā vēsta laikraksts, inspekcijas slēdzienā konstatēti bojājumi kurus nenovēršot, samazināsies pārvada kalpošanas laiks vai pazemināsies satiksmes drošība. Lai novērstu konstatētos defektus, nodrošinātu pārvada ilgmūžību un garantētu drošu satiksmi, nepieciešams izstrādāt tilta atjaunošanas būvprojektu.

Kā norāda Būvniecības valsts kontroles birojs, šis objekts nav tā uzraudzībā un pārbaudes tur līdz šim nav veiktas. Lai to darītu jāsaņem attiecīgs rīkojums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu