Kučinskis atbalsta € 437 000 piešķiršanu LTV vadības pults nomaiņai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) atbalsta 437 000 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai Latvijas Televīzija (LTV) ziņu raidījumam «Panorāma» varētu nomainīt vadības pulti.

Kā sacīja premjers, jautājums par vadības pults nomaiņu ir steidzams un nevar gaidīt nākamā gada budžetu, tāpēc viņš «no savas puses akceptē» 437 000 eiro piešķiršanu LTV.

Kučinskis cer, ka valdība kopumā atbalstīs LTV pārvietošanos uz jauno studiju, kā arī pults nomaiņu, jo tehnisko problēmu cēlonim, pēc Kučinska domām, ir «loģisks izskaidrojums».

Šodien Kučinskis tikās ar LTV vadītāju Ivaru Belti un Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāju Daci Ķezberi, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar LTV tehniskajām problēmām. Pēc premjera paustā, tāpat šodien ar LTV un NEPLP vadību tika pārrunātas kopējās attīstības perspektīvas, tostarp portāla «lsm.lv» tālākā pilnveide, jo valdībai esot svarīgi, lai šis portāls veidotos arī angļu valodā.

Kā ziņots, LTV ziņu raidījumu «Panorāma» un «De facto» pārraide svētdien, 20.maijā, tika kavēta, jo raidījumu vadības pultij radās tehniskas problēmas, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Viņa norādīja, ka minēto raidījumu translācijas sākums tehnisku iemeslu dēļ aizkavējās par pusstundu, kuras laikā LTV novērsa pults darbību skārušās problēmas. «Šobrīd raidījumu «Rīta Panorāma», «Dienas ziņas», «Panorāma», «Nakts ziņas», «De facto» un «4.studija» ētera nodrošināšanai nepieciešamās tehnikas problēmas ir novērstas un pults ir darba kārtībā, tādēļ ziņu raidījumi tiks pārraidīti no ierastajām studijām,» sacīja Priedīte.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka LTV un Latvijas Radio kopumā plāno lūgt aptuveni 1,505 miljonus eiro no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar abu uzņēmumu infrastruktūras uzlabošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu