VK aizdomas par fiktīvu grāmatveža nodarbināšanu vidusskolā Daugavpilī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā, iespējams, fiktīvi nodarbināts grāmatvedis, teikts Valsts kontroles revīzijas ziņojumā par Kultūras ministrijas pagājušā gada pārskatu.

Papildināts, sākot ar 5. rindkopu

Veicot pārbaudes šajā vidusskolā, Valsts kontrole konstatējusi, ka 2016.gadā noslēgts darba līgums ar darbinieku par grāmatveža pienākumu veikšanu uz citas darbinieces prombūtnes laiku. Darbiniekam no 2017.gada 1.janvāra noteikta ikmēneša darba atlīdzība 900 eiro apmērā. Tā paša gada 5.septembrī darba līgums pārtraukts, bet jau 11.septembrī ar šo pašu personu par tādu pašu atalgojumu noslēgts jauns darba līgums.

Darba laika uzskaites tabulās bija norādīts, ka minētā persona vidusskolā katru darba dienu strādāja astoņas stundas. Vienlaikus Valsts kontrole konstatējusi, ka darbiniekam nebija piešķirtas grāmatvedības sistēmas «Horizon» lietotāja tiesības.

Grāmatvedim atalgojumā izmaksātajos 13 443 eiro iekļautas arī darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Par revīzijas laikā konstatēto faktu Valsts kontrole informējusi Valsts policiju un Ģenerālprokuratūru.

Tikmēr vidusskolas direktors Aivars Broks noliedz, ka mācību iestādē fiktīvi būtu ticis nodarbināts grāmatvedis.

Broks apgalvoja, ka tas bijis reāls cilvēks, kurš ir reāli strādājis, un konstatējis nepilnības sava priekšgājēja darbībā. Patlaban turpinās darbs un atbildīgās amatpersonas skaidro, kas tika izdarīts nepareizi un kā jārīkojas turpmāk, lai līdzīgi starpgadījumi neatkārtotos.

Grāmatvedības sistēmas «Horizon» lietotāja tiesību nepiešķiršanu personai, kas mācību iestādē pildīja grāmatveža pienākumus, Broks skaidroja, sakot, ka viņš aizvietojis skolas grāmatvedi uz slimības laiku.

Tāpat mācību iestādes vadītājs norādīja, ka nav bijis korekti publiskot informāciju, par kuru Valsts kontrolei (VK) nav īstas pārliecības. Ja jau informāciju bija plānots publiskot, tad vajadzējis līdz galam noskaidrot, vai pārkāpums tiešām ir bijis, apgalvoja Broks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu