Ventspilī kārtējā vizītē ieradīsies NATO kuģi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ventspilī piektdien ieradīsies NATO 1. pastāvīgās jūras pretmīnu grupas kuģi Beļģijas Jūras spēku komandiera Pītera Rambjēra vadībā, aģentūru LETA informēja NATO spēku integrācijas vienības komunikācijas pārstāve Anda Bergmane.

Ventspils apmeklējums ir kārtējā grupas kuģu ostas vizīte, kas notiek saskaņā ar ikgadējo aktivitāšu plānu. Tā ir tiešs apliecinājums NATO pastāvīgai klātbūtnei, kas ļauj ar kolektīvās aizsardzības palīdzību stiprināt nacionālo suverenitāti, uzsvēra Bergmane.

Vizīte sniegs iespēju kuģu personālam atpūsties pirms vēl vienām starptautiskām mācībām «Baltops 18», kas demonstrē NATO apņemšanos nodrošināt mieru un stabilitāti šajā nozīmīgajā reģionā.

26.maijā un 27. maijā no plkst.13 līdz 16 kuģi būs atvērti apmeklētājiem. Kuģu apmeklētājiem svētdien būs iespēja tikties arī ar Zemessardzes 46. kājnieku bataljona pārstāvjiem un uzzināt vairāk par dienesta pienākumiem un iespējām iesaistīties Zemessardzē.

Pirms ierašanās Ventspilī grupa piedalījās mācībās «Open Spirit», kas ir ikgadēja mīnu meklēšanas un iznīcināšanas operācija Baltijas jūrā un kuras mērķis ir mazināt no Pirmā un Otrā pasaules kara laikiem palikušo mīnu radīto risku kuģniecībai un zvejniecībai. Divās nedēļās kuģu grupa atrada 44 vēsturiskās mīnas, no kurām 32 tika iznīcinātas, un 20 mīnu enkurus. Kopš janvāra sākuma grupa ir īstenojusi mīnu meklēšanas un iznīcināšanas operācijas pie Oslo, Vācijas līcī, Francijas un Lielbritānijas piekrastēs.

Šobrīd grupas sastāvā ietilpst pieci kuģi no Nīderlandes, Vācijas, Norvēģijas, Beļģijas, kā arī Dānijas mīnu neitralizēšanas droni un ūdenslīdēju atmīnētāju komanda no Portugāles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu