Tiks ieviestas būtiskas izmaiņas 5.maršruta tramvaju kustībā Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Saistībā ar tramvaja sliežu nomaiņu Slokas ielas un Jūrmalas gatves krustojumā no 28.maija tiks veiktas izmaiņas 5.maršruta tramvaju kustībā, to daļēji aizstājot ar 5T maršruta autobusu, aģentūru LETA informēja SIA «Rīgas satiksme» preses sekretārs Viktors Zaķis.

Tramvajs no galapunkta «Mīlgrāvis» brauks pa maršrutu līdz pieturvietai «Nacionālā opera» tālāk pa Aspazijas bulvāri, Krišjāņa Barona ielu, līdz pieturvietai «Stacijas laukums» (Radio iela) un tad atpakaļ uz Mīlgrāvi. «Rīgas satiksme» aicina ņemt vērā, ka atsevišķos reisos pusdienu un vakariņu laikā tramvaji no pieturvietas «Stacijas laukums» kursēs tikai līdz pieturvietai «Aldaris».

No Iļģuciema minētais tramvajs tiks aizstāts ar 5T maršruta autobusu, kas kursēs paralēli tramvaja sliežu ceļam. Autobuss maršrutā «Stacijas laukums - Iļģuciems» pieturēs tramvaju pieturvietās un atsevišķās autobusu pieturvietās. Braucot galapunkta «Iļģuciems» virzienā, 5T maršruta autobuss apstāsies pagaidu pieturvietā Slokas ielā pie Uzvaras bulvāra un autobusu pieturvietā «A. Grīna bulvāris» (Slokas iela). Abos braukšanas virzienos 5T autobuss pieturēs autobusu arī pieturvietā «Nacionālā bibliotēka».

Pasažieriem, kuri ikdienā lieto biļetes noteiktam braucienu skaitam vai biļetes iegādājas pie transportlīdzekļa vadītāja, tajā skaitā biļeti, kas paredzēta suņa pārvadāšanai, - veicot pārsēšanos no 5. tramvaja uz 5T autobusu (vai otrādi), atkārtota e-talona reģistrācija vai biļetes iegāde nebūs jāveic, jo reģistrētā vai iegādātā biļete ir derīga 100 minūtes, braucot tajā pašā virzienā.

Savukārt pasažieriem, kuri izmanto tramvajam paredzētas abonementa biļetes, Rīgas pašvaldības piešķirtos braukšanas atvieglojumus 100% apmērā, kā arī mēneša biļeti 5. maršruta tramvajam, veicot pārsēšanos no tramvaja uz autobusu (vai otrādi), ir jāveic atkārtota e-talona reģistrācija.

Ja mēneša sākumā klients grib iesākt jaunu mēneša biļeti 5. tramvajam, bet dzīvo posmā, kur kursē 5T maršruta autobuss, papildu biļete nav nepieciešama - klients droši var veikt brauciena reģistrāciju šajā autobusā, jo e-talons tiek piesaistīts 5. tramvaju maršrutam, skaidroja Zaķis.

Pasažieriem, kuri pie transportlīdzekļa vadītāja tiesīgi saņemt nulles biļeti, tā jāsaņem, arī veicot pārsēšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu