«Saskaņas» mērķis Saeimas vēlēšanām - palielināt pārstāvniecību parlamentā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Partijas «Saskaņa» mērķis Saeimas vēlēšanās ir iegūt pirmo vietu un palielināt pārstāvniecību parlamentā, aģentūrai LETA sacīja partijas līderis Nils Ušakovs.

«Saskaņa» šodien kongresā neplāno nosaukt sarakstu līderus un partijas premjera kandidātu vēlēšanām. Ušakovs aģentūrai LETA teica, ka tas arī nebija plānots, un līderu apstiprināšana paredzēta jūnijā.

Politiķis skaidroja, ka kandidātu, līderu un ministru kandidātu apstiprināšanai vēl nepieciešams partijas domes lēmums. Savukārt detalizēta programmas prezentācija būs augustā.

Ušakovs norādīja, ka, viņaprāt, premjera kandidātam jābūt partijas biedram, jāatbilst «Saskaņas» un sociāldemokrātu vērtībām.

Pašlaik «Saskaņas» frakcija Saeimā strādā opozīcijā, un to pārstāv 23 deputāti.

Kā ziņots, «Saskaņa» kongresā diskutē par priekšvēlēšanu programmas projektu. Pēc partijas vadības uzrunām, darbs notiek paneļdiskusijās, kurās piedalās gan partijas biedri, gan Latvijas un starptautiskie eksperti.

Diskusiju paneļi paredzēti par pārmaiņām Eiropā, mazākumtautību jomā, ekonomikā, veselības aprūpē, sociālajā jomā, izglītībā, reģionos un pārmaiņām, kas skars jauniešus.

Diskusijas par pārmaiņām ekonomikā vadīja Latvijas Žurnālistu savienības valdes priekšsēdētājs Juris Paiders.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu