Lucavsalas peldvietā 11 gadus vecs zēns gūst galvas traumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA

Rīgā, Lucavsalas peldvietā, pēc lēciena ūdenī uz galvas, kāds 11 gadus vecs zēns guvis traumu, informē Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Lāsma Zemene.

31.maijā neilgi pirms plkst.13 pie RPP glābējiem Lucavsalas peldvietā pēc palīdzības vērsās kāds zēns. Atpūtas laikā zēna draugs, lecot ūdenī ar galvu pa priekšu, atsities pret grunti un apdullis.

Glābēji nekavējoties devās pie bērna. Cietušais pastāstīja, ka pēc lēciena ūdenī sajutis sāpes kaklā un mugurā. Drīz vien parādījusies arī slikta dūša un grūtības elpot. RPP darbinieki bērnu noguldīja guļus pozā un izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Bērns uzmanīts nekustīgā pozā un uzturēts kontakts līdz ierodas mediķi, kuri cietušo nekavējoties hospitalizēja. Par notikušo informēti zēna vecāki.

RPP glābēji atgādina, ka dižošanās ar to, ka vari aizpeldēt vistālāk vai ūdenī veikt kādu triku, nav tā vērta, lai riskētu ar savu dzīvību. «Turklāt, ja iepriekšējā sezonā varēji pārpeldēt upi, tas vēl nenozīmē, ka fiziskā sagatavotība ir tāda, ka vari to izdarīt arī šobrīd,» atgādina RPP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu