NA valdes locekle lūdz DP izmeklēt, vai Mitrofanova izteikumos nav noziedzīga nodarījuma pazīmes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes locekle Ginta Vilcāne lūdz Drošības policiju (DP) izmeklēt, vai Latvijas Krievu savienības (LKS) viena no līderiem, Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Miroslava Mitrofanova izteikumi nesatur pret valsti vērsta noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Politiķe norāda, ka Mitrofanovs 2.jūnijā protesta akcijā pret pāreju uz izglītību valsts valodā vispārējās izglītības iestādēs esot izteicis šādus apgalvojumus: «Šī būs mūsu valsts! Mēs panāksim, ka viņi dzīvos pēc mūsu diktāta!».

Vilcāne norāda, ka EP deputāts paužot naidpilnu un negatīvu attieksmi pret Latviju un latviešu tautu, kā rezultātā protesta akcijas dalībnieki esot aicināti veikt darbības, kas apdraudētu Latvijas valsts pastāvēšanu, suverenitāti un neatkarību.

VL-TB/LNNK valdes locekle uzskata, ka Mitrofanova rīcība «ir uzskatāma par valsts un tās drošības apdraudējumu, ņemot vērā to, ka šīs personas agrākie izteikumi vienmēr ir tikuši vērsti uz Latvijas valsts sašķeltību, spriedzes palielināšanu valstī kopumā un konsekventu etnisko konfliktu veicināšanu».

Kā ziņots, 2.jūnijā Rīgā, Strēlnieku laukumā, uz kārtējo LKS rīkoto protesta akciju pret pakāpenisku pāreju uz izglītību latviešu valodā pulcējās aptuveni 500 cilvēku, bet pēc vēlāk notikušā gājiena uz Ministru kabineta ēku dalībnieku skaits pieauga līdz aptuveni 1000. Skolas vecuma jauniešu gan protestētāju vidū bija maz.

Saeima jau ir pieņēmusi gala lēmumu par pakāpenisku pāreju uz izglītību latviešu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu