Noraida pieprasījumu Kučinskim par Valsts kontrolei veltītajiem izteikumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valts Baumanis/LETA

Saeimas vairākums šodien noraidīja opozīcijas pieprasījumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) par viņa Valsts kontrolei (VK) veltītajiem izteikumiem, kas izpelnījās daļas iedzīvotāju kritiku.

Iepriekš to noraidīja arī Pieprasījumu komisija, kurā debatēs valdības vadītāja sacītais, saistot VK darbību ar sagraušanu, tika vērtēts kā neveikli izteikumi ar necienīgu pieskaņu. Reizē komisijas sēdē tika norādīts, ka Kučinskis ir atvainojies par saviem vārdiem.

Pieprasījumu Kučinskim partijas «Saskaņa» deputāti bija iesnieguši, lai šajā kontekstā noskaidrotu valdības vadītāja «patieso attieksmi» pret Satversmē nostiprināto tiesiskuma virsprincipu un kompetenču sadalījumu starp valsts varas institūcijām.

Komentējot VK revīziju par Iekšlietu ministrijas rīcību ar īpašumiem, premjers iepriekš LTV raidījumā «Rīta panorāma» norādīja, ka «pēc Valsts kontroles uzlidojumiem parasti viss ir sagrauts, tāds ir stils».

Vēlāk Kučinskis norādīja, ka daļēji esot pārprasts, jo daļu teiktā esot mēģinājis «pateikt pēdiņās». Ja VK ir aizvainota, es gribētu viņiem atvainoties, jo viņu darbs ir labs un svētīgs, sacīja Ministru prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu