NA valdes locekle sākusi strādāt par maksātnespējas administratori (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KNAB

Nacionālās apvienības (NA) valdes locekle Ginta Vilcāne sākusi strādāt par maksātnespējas administratori. Par to liecina viņas publiskais ieraksts sociālajā tīklā «Facebook». NA mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka viņa joprojām ir valdes locekle.

Pagaidām TVNET nav izdevies sazināties ar Vilcāni. Tāpat atbildi nav sniegusi NA.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Vilcāne bijusi arī visai aktīva ziedotāja, sevišķi pagājušajā gadā. 2017.gadā Nacionālajai apvienībai Vilcāne ziedojusi vairākus tūkstošus eiro.

Nacionālās apvienības mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Vilcāne no 2007. līdz 2010. gadam bijusi sertificētu maksātnespējas procesa administratoru palīdze.

Ziņots, ka opozīcija iesniegusi divus tieslietu ministra Dzintara Rasnača (Nacionālā apvienība) demisijas pieprasījumus. Viens no tiem iesniegts pēc parlamenta deputāta Romāna Mežecka iniciatīvas un to parakstījuši 16 opozīcijas deputāti, tajā skaitā no partijām «Saskaņa» un «No sirds Latvijai» un pie frakcijām nepiederošie deputāti, tajā skaitā pats Mežeckis.

Foto: facebook

Lēmumprojekta anotācijā norādīts, ka tieslietu ministrs pārraudzību pār Maksātnespējas administrāciju īsteno vāji vai vispār neīsteno un sistēmas darbība un attīstība notiekot pašplūsmā. «Ministrs nespēj ne vadīt ministriju noteikto funkciju īstenošanai, ne pārraudzīt Maksātnespējas administrāciju,» cita starpā teikts uz divām lapām sagatavotajā opozīcijas argumentācijā.

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) atsevišķi ir iesniegusi savu Rasnača demisijas pieprasījumu, ko parakstījuši desmit deputāti. Par šādu soli vienojusies LRA pārstāvju sapulce kopā ar Saeimas frakcijas deputātiem.

Foto: KNAB

LRA frakcija uzskata, ka tieslietu ministrs ir atbildīgs par nesakārtotu likumdošanu attiecībā uz maksātnespējas administratoru darbu, līdz ar to viņam jāuzņemas atbildība par tiem likumpārkāpumiem, kas saistās ar nozari. Maksātnespējas administrēšanas process visus šos gadus ir nesis labumu tikai pašiem administratoriem, nevis veicinājis valsts ieguvumus, pauž politiskās apvienības pārstāvji.

Komentējot demisijas pieprasījumu, Rasnačs ar preses sekretāra Andra Vitenburga starpniecību norādījis, ka «tā būs lieliska iespēja publiski informēt Saeimu un plašāku sabiedrību par īstenotajām reformām un vēl darāmajiem darbiem maksātnespējas procesa kontroles sistēmas nodrošināšanā».

Temats par maksātnespējas administratoriem kļuva vēl aktuālāks pēc tam, kad tika nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu