Ādažu poligonā no astoņām lidmašīnām desantēsies 500 ASV un Lielbritānijas karavīri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš šodien apmeklēs starptautiskās militārās mācības «Swift Response 2018», informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Šodien Ādažu poligonā no astoņām lidmašīnām «C-17», kuras ieradīsies no Ziemeļkarolīnas ASV, desantēsies vairāk nekā 500 ASV un Lielbritānijas karavīru.

Starptautiskās militārās mācības «Swift Response 2018» ir ikgadējas ASV spēku Eiropā vadītas ASV Armijas un ASV Gaisa spēku apvienotās mācības ar mērķi trenēt sabiedroto spēku stratēģiskā gaisa desanta reaģēšanas spējas pēkšņa apdraudējuma gadījumā.

Mācību laikā Nacionālie bruņotie spēki trenē spēju sniegt uzņemošas valsts atbalstu, uzlabojot sadarbību starp Latvijas un sabiedroto dalībvalstu bruņotajiem spēkiem.

Mācības notiek no 7.jūnija līdz 15.jūnijam un tajās piedalās aptuveni 2300 dalībnieku no septiņām NATO dalībvalstīm un partnervalstīm - ASV, Izraēlas, Itālijas, Lielbritānijas, Polijas, Portugāles un Spānijas.

Mācības norisinās Polijā, Latvijā un Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu