Autovadītājiem atgādina par plašiem satiksmes ierobežojumiem ceļu būvdarbu dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Visā valstī norit aktīva ceļu būvdarbu sezona, tādēļ autovadītājiem ir jārēķinās, ka daudzviet satiksmes plūsma var būt krietni palēnināta, informēja VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) Komunikācijas daļā.

Apjomīgākie būvdarbi notiek uz reģionālā autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri (P32) posmā no Madlienas līdz Skrīveriem, kur ir 16 luksoforu posmi, un to izbraukšana prasa vairāk nekā pusotru stundu. Būvdarbi uz šī ceļa sākušies arī posmā no Augšlīgatnes līdz Nītaurei.

Turpinās būvdarbi uz Rīgas apvedceļa (A4) Salaspils pusē, posmā no Avotiem līdz pārvadam pār dzelzceļu pie Daugavpils šosejas (A6). Tur ir ievērojamas izmaiņas satiksmes organizācijā un rīta un agrās vakara stundās satiksme var būt stipri palēnināta. Gan tranzīta transportam, gan vietējiem iedzīvotājiem LVC iesaka izvēlēties apbraucamos ceļus.

Remontdarbus uz Rīgas apvedceļa būs iespējams izbraukt nepilnā stundā. Ceļa Ulbroka-Ogre (P5) krustojumā ar Rīgas apvedceļu tagad drīkst braukt tikai taisni, nogriešanās uz apvedceļu ir aizliegta. Apvedceļa remontposmā ir četri luksoforu posmi, nepieciešamības gadījumā satiksmi organizē regulētāji. Uz tilta pār Mazo Juglu ir platuma ierobežojums 3,5 metri.

Arī ceļā no Rīgas uz Rēzekni posmā no Varakļāniem līdz Viļāniem (A12) jārēķinās ar plašiem remontdarbiem un septiņiem pagaidu luksoforu posmiem, kuru izbraukšana prasa nepilnu stundu.

Ceļā no Rīgas uz Daugavpili jārēķinās, ka ceļa remontdarbi notiek vairākās vietās. Rīgai tuvākie remontposmi ir no Ikšķiles līdz Ogrei, no Dzelmēm līdz Klidziņai, no Klidziņas līdz Zemkopības institūtam Skrīveros un no Stukmaņiem līdz Pļaviņām. Remontdarbi notiek arī uz tilta pār Aivieksti, un satiksme virzienā uz Daugavpili notiek pār tiltu, bet Rīgas virzienā tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Glāzniekiem.

Uz Tallinas šosejas (A1) posmā no Duntes līdz Svētciemam notiek seguma virskārtas atjaunošana un ir viens līdz divi luksoforu posmi, kuru šķērsošana var prasīt pusstundu.

Plaši remontdarbi norit arī uz reģionālā autoceļa Rēzekne-Gulbene (P36), kur ceļš no Rēzeknes apvedceļa līdz Balvu novada robežai prasīs pusotru stundu, jo ir septiņi luksoforu posmi un trīs metru platuma ierobežojums.

Latgalē autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62) posms no Bašķiem līdz Preiļiem ir ar astoņiem luksoforu posmiem, prasot gandrīz stundu ceļā. Tiem, kas dodas no Rīgas uz Aglonu vai otrādi, LVC iesaka izmantot Daugavpils šoseju (A6), autoceļu Višķi-Nīcgale (P64) un Rēzeknes-Daugavpils ceļu (A13), nepilnu stundu ceļā prasa arī šī paša ceļa (P62) posms no Steķiem līdz Atašienei ar pieciem luksoforu posmiem. Vairāk nekā pusstunda ceļā paiet no Pušmucovas līdz Ludzai (P49) ar sešiem luksoforu posmiem, trīs līdz pieci luksoforu posmi un pusstunda ceļā nepieciešama no Rēzeknes līdz Ludzai (A12).

Vidzemē uz autoceļa Valmiera-Cēsis-Drabeši (P20) posmā no Cēsīm līdz Vidzemes šosejai (A2) ir viens luksoforu posms, kas prasīs pusstunda ceļā. Uz autoceļa Valmiera-Cēsis-Drabeši (P20) pārvada pār Vidzemes šoseju (A2) ir slēgta satiksme pa nobrauktuvēm virzienā no Cēsīm uz Rīgu un no Veclaicenes uz Cēsīm. Tur satiksme tiek organizēta pa apbraucamajiem ceļiem - pa nobrauktuvēm Cēsis-Veclaicene un Rīga-Cēsis. Uz autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37) posmā no pagrieziena uz Kaipiem līdz pagriezienam uz Gulbīti ir četri luksoforu posmi, un tos var izbraukt pusstundā.

Lielākie satiksmes ierobežojumi Zemgalē ir uz autoceļa Jelgava-Iecava (P93) posmā no Jelgavas līdz pagriezienam uz Katrīnsilu ir trīs luksoforu posmi, kas prasa pusstundu ceļā. Uz autoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) posmā no rotācijas apļa krustojumā ar ceļu Sērene-Kalnieši (P86) līdz Neretai ir trīs līdz pieci luksoforu posmi un vismaz pusstunda ceļā. Savukārt ceļa Ķekava-Skaistkalne (P89) posmā no Mežvidiem līdz Vecumniekiem ir līdz četriem luksoforu posmiem un pusstunda ceļā.

Lielākie satiksmes ierobežojumi Kurzemē ir uz Klaipēdas šosejas (A11) posmā no Rucavas līdz Lietuvas robežai, kur ir četri līdz pieci luksoforu posmi, un tie prasa pusstundu ceļā. Uz Liepājas šosejas (A9) aiz Saldus, Liepājas virzienā ir četri luksoforu posmi, kas prasa nepilnu pusstundu ceļā. Uz autoceļa Ventspils-Grobiņa (P111) posmā no Labraga līdz Mežainei aktīvo būvdarbu laikā ir līdz sešiem luksoforu posmiem, kas prasa stundu ceļā. Uz autoceļa Ezere-Embūte-Grobiņa (P106) posmā no Ezeres līdz Liepiņām pa dienu ir līdz trīs luksoforu posmiem un arī pusstunda ceļā.

No šodienas plkst.6 līdz trešdienas, 13.jūnija, plkst.20 remonta dēļ būs slēgta dzelzceļa pārbrauktuve Jaungulbenē uz autoceļa Tirza-Jaungulbene-Liede (V430). Būs norādīts apbraucamais ceļš, izmantojot vietējo ceļu Rimstavas-Ušuri (V429).

Kopumā uz LVC pārraudzītajiem ceļiem būvdarbi patlaban notiek vairāk nekā 80 objektos, kuros ir noteikti satiksmes ierobežojumi. Autovadītāji tiek aicināti ievērot Ceļu satiksmes noteikumus, tai skaitā ceļazīmes un satiksmes organizācijas shēmas būvdarbu vietās, kā arī nebraukt būvdarbu zonā pie sarkanās luksofora gaismas. Ar pilnu būvdarbu karti var iepazīties LVC interneta mājaslapā «www.lvceli.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu