Pagaidām atturas prognozēt, kad varētu likvidēt Ādažu poligonā izcēlušos ugunsgrēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Patlaban ugunsgrēks Ādažu poligonā ir ierobežots, pateicoties pirmdien vakarā lijušajam lietum, un ugunsgrēka platība nekļūst lielāka, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

(Pievienota 2. un 6.rindkopa.)

Vienlaikus viņš piebilda, ka šodien turpināsies intensīvi ugunsgrēka dzēšanas darbi, bet nav iespējams prognozēt, cik ilgā laikā ugunsgrēku izdosies pilnībā likvidēt.

Patlaban ugunsgrēka likvidācija piedalās gan Valsts meža dienesta transports, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta operatīvie transportlīdzekļi, kā arī turpinās meža ugunsgrēka dzēšana no gaisa, aģentūru LETA informēja VMD.

Jaunķiķis uzsvēra, ka pirmdienas pēcpusdienā vēja dēļ ārpus ugunsgrēka lokalizācijas teritorijas izlauzušās liesmas nav piekļuvušas bīstamiem objektiem, arī neviens cilvēkos to dēļ nav cietis. Dega mežs un purvs, bet ēkām vai tehnikai liesmas nepiekļuva.

Pēc viņa teiktā, šodien plānots sākt uzmērīšanu, lai noteiktu precīzu ugunsgrēka platību. Lai to paveiktu, ugunsgrēkam nav jābūt pilnībā nodzēstam, galvenais, lai tas neizplatās ārpus ierobežotās teritorijas. Nedēļas beigās vajadzētu būt zināmai konkrētai platībai.

Tāpat pēc ugunsgrēka likvidēšanas tiks novērtēti ugunsgrēka radītie zaudējumi un skaidros ugunsgrēka iemeslus.

Kā ziņots, ugunsgrēks Ādažu poligonā izcēlās ap svētdienas pusdienlaiku. Tobrīd atsevišķos laukumos dega virsāji, sausā zāle un sūnas.

Neraugoties uz sākotnēji veiksmīgo ugunsgrēka lokalizēšanu, pirmdienas pēcpusdienā, palielinoties vējam, liesmas tomēr izlauzās ārpus ierobežotās teritorijas.

Ugunsgrēka likvidācijas darbos piedalās VMD, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Nacionālie bruņotie spēki (NBS), sabiedroto karavīri, zemessargi, kā arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības. Dzēšana notiek arī no NBS Gaisa spēku helikoptera, kurš vienā reizē speciālā maisā var uzņemt aptuveni trīs tonnas ūdens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu