Eiropas Centrālā banka nekomentē jautājumu par Rimšēvičam noteiktajiem ierobežojumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Eiropas Centrālā banka (ECB) nekomentē jautājumu par kukuļņemšanā aizdomās turētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam noteiktajiem ierobežojumiem, ceturtdien pēcECBpadomes sēdes Rīgā preses konferencē uzsvēra bankas pārstāvji.

Šodien noslēdzāsECBpadomes divu dienu sēde par eirozonas monetāro politiku. Tā kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lēmums piemērot Rimšēvičam drošības liedz viņam pildītECBpadomes locekļa funkcijas, viņa vietā sēdē piedalījās Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa.

Pirms preses konferences bija sagaidāms, ka žurnālisti aicināsECBprezidentu Mario Dragi komentēt situāciju ar Rimšēviču, tomēr, preses konferencei sākoties,ECBpārstāvji norādīja, ka šajā jautājumā nekādi komentāri netiks sniegti, ņemot vērā patlaban notiekošo tiesvedību. «ECBtiesvedību laikā komentārus nesniedz,» uzsvēra bankas pārstāve.

Dragi vien piebilda, kaECBšajā jautājumā nenostājas kāda pusē, bet vēlas gūt pārliecību par pasākumiem, kas nepieciešami, laiECBpadome varētu pienācīgi funkcionēt.

Jau ziņots, ka Rimšēvičs februārī tika atzīts par aizdomās turēto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Rimšēvičam ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - drošības nauda, aizliegums ieņemt bankas prezidenta amatu, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Rimšēvičs iepriekš preses konferencē norādīja, ka nav vainīgs un tāpēc arī neatkāpsies no Latvijas Bankas prezidenta amata. Viņa pienākumus pašlaik pilda Rimšēviča vietniece Zoja Razmusa.

Tāpat Rimšēvičs Eiropas Savienības (ES) tiesā prasa atzīt, ka viņam no KNAB lēmuma par drošības līdzekļu piemērošanu izrietošie ierobežojumi pildīt Eiropas Centrālās bankas (ECB) Padomes locekļa funkcijas un tiesības ir piemēroti prettiesiski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu